Oldal kiválasztása

„PRED NAMI JE SVETLA PRIHODNOST” – 19-LETNI ŠTUDENT UMRE ZARADI SINUSITISA

Njegova mati je bila zaradi nepričakovane izgube zelo prizadeta.

Življenje univerzitetnega študenta se je tragično končalo. Harvey Edwards je bil fit in zdrav, nato pa je čez noč nenadoma zbolel.

Ker se je bal, da ima vnetje sinusov, je odšel v bolnišnico, kjer so mu predpisali antibiotike. Toda simptomi so se čez teden dni vrnili v veliko hujši obliki. Opravila je slikanje z magnetno resonanco, ki je razkrilo krvavitev v možganih, zato so jo spravili v umetno komo, da bi razbremenili pritisk.

Harvey je kljub temu utrpel možgansko krvavitev in njegova družina je morala sprejeti najstrašnejšo odločitev, da mu izklopi aparate za vzdrževanje življenja.

„Vrnil se je v bolnišnico in zdravniki so mu rekli, da mora v umetno komo. Govoril je nerazločno, vendar je bilo prepozno, zato so iz bolnišnice poklicali njegovo mamo in ji povedali, da mora priti v Liverpool. To je bil velik šok za njegovo družino, saj je bil močan in zdrav moški” – je o tragediji povedal družinski prijatelj.

Najstnik je lani začel študirati na univerzi v Liverpoolu. Vzrok njegove smrti še ni bil potrjen in ni znano, ali je trpel za sinusitisom ali je simptome povzročila kap – poroča Mirror.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

„Bil je človekoljub, nikoli ni imel sreče in vedno je bil prijazen do vseh, ki jih je srečal. Harvey je bil eden najbolj poštenih ljudi. V njem je bilo nekaj, kar je bilo vsem všeč in ljudje so bili radi v njegovi bližini. Nikoli nisem slišal slabe besede o njem. Njegova mama je uničena in ne ve, kaj naj stori, to jih je vse zelo prizadelo” – je dodala žalujoča Jordan.

Njegova družina se je poklonila Harveyju, ki je veljal za najbolj poštenega človeka, kar jih je kdaj živel. Opisali so ga kot inteligentnega, nežnega in častnega mladeniča, pred katerim je bila svetla prihodnost. Družina je dejala, da njihovo življenje ne bo nikoli več enako. Harvey je študiral biokemijo in je bil tik pred začetkom drugega letnika. Poleg študija je bil Harvey tudi model in je pred smrtjo končal svoje prvo fotografiranje.

Po Harveyjevi nenadni smrti je bila odprta stran GoFundMe, ki je že prejela številne donacije, kar po besedah njegovega prijatelja samo dokazuje, kako zelo so ga imeli radi.