Oldal kiválasztása

Poškodovani so bili tudi otroci: na nemški paradi je avtomobil zapeljal v množico

Motorist se je v ponedeljek na pustni paradi v Volkmarsenu v Nemčiji zaletel v množico z več ranjenimi - je sporočila regionalno pristojna policija Severne Hesse.

Na kraju dogodka so aretirali voznika avtomobila. Kot poroča Bild, so voznika mimoidoči prestregli in izvlekli iz avtomobila.

Hessischer Rundfunk (HR) poroča, da je bilo poškodovanih najmanj 30 ljudi, vključno z otroki. Kot poroča Bild, je najmanj 10 poškodovanih v resnem stanju.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Srebrni kombi mercedes je gnal množico ljudi, zbranih v majhnem mestu, na pohod na dan pred ponedeljkovim Rosenmontagom, najpomembnejšim karnevalom.

Avto je med ljudmi naredil približno 30 metrov, njegov voznik – moški med 20 in 30 – pa je celo dal plin, ko se je vozil med njimi. Na prizorišče so z veliko silo stopili policija in reševalna vozila. Ozadje primera ni znano – navaja se v poročilu HR.

Časopis Frankfurter Rundschau, ki je na svoj informativni portal navajal očividce, je zapisal, da je voznik vozil med ljudmi, ki so gledali parado, namerno mimo dogodka in poln gas. Zdelo se je, kot da vzgaja otroke kot žrtve.

Volkmarsen se nahaja v zahodnem delu Nemčije, na območjih Kassel in Göttingen. V majhnem mestu živi približno sedem tisoč ljudi. 1.500 ljudi naj bi se v ponedeljek udeležilo parade.