Oldal kiválasztása

Policija je to poimenovala tudi čudež: v puščavi so našli dva pogrešana

V ponedeljek so našli 52-letno žensko, moškega pa pozneje, 12 dni v puščavo.

V ponedeljek so našli 52-letno žensko iz avstralskega podjetja, sestavljeno iz treh ljudi in psa, ki so pred 12 dnevi izginili v skoraj zapuščeni polpuščavi in je zdaj eden njenih spremljevalcev živ. Moški je bil po besedah kmeta, ki ga je rešil, nekoliko zmeden, a v bistvu vesel – piše news.com.au.

“Za vsakogar, ki verjame v čudeže, moram reči, da gre za čudež” – je dejal policist, ki je vodil raziskavo.

Ekipa se je od kraje pohoda začela z avtomobilom Alice Springs z avtomobilom, vendar je obtičala ob reki. Tamra McBeath-Riley, ki so jo rešili v ponedeljek, jim je povedala, da so v avtomobilu ostali tri dni in jo brez uspeha poskušali osvoboditi. Čez dan je bilo tako vroče, da so se morali kopati pod avtomobilom in v senco, ponoči pa so prespali v potniški kabini. Medtem so bile vse njihove zaloge hrane, vode in vodke izčrpane. Po 3 dneh so se odločili, da gredo po pomoč.

Fotó: pixabay.com

McBeath-Riley se je odločil ostati blizu avtomobila, saj je menil, da njegov pes ne bo mogel zdržati dolge hoje v vročini. Dva njegova partnerja, 46-letna ženska in 40-letni moški, sta začela skupaj. Načrt je bil poiskati pomoč po glavni cesti.

Kot se je izkazalo, so bili med tednom puščavskih sprehodov, kjer jim je uspelo najti vodo, le nekaj kilometrov od izhodišča. Moškega Phu Trana so našli 12 kilometrov stran od avtomobila. Kot jim je povedala, sta s Claire Hockridge hodila en teden, in ko sta pred dvema dnevoma prišla do ograje, sta se razšla. Moški je sledil ograji, ženska je ostala tam. Phu Tran se je končno dva dni sprehajal ob ograji in se srečno spotaknil ob kmeta, ki ga je takoj zalil.

Prav tako je bilo razkrito, da je McBeath-Rileyja našla skupina za raziskave s helikopterji, ker je na tem območju videla sledi avtomobila, ki je popolnoma neposeljen, in ga prijavila policiji.