Oldal kiválasztása

Plameni so se nadaljevali in več je izginilo v požaru Odese

Ukrajinska stavba se je v sredo zažgala, za zdaj je znano, da je eden izmed mrtvih, a število žrtev se bo verjetno povečalo.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v četrtek dejal, da je zaskrbljen, da bi lahko bilo več kot ena doslej znana posledica požara v srednji šoli v Odesi, 14 ljudi pa še vedno pogrešanih, pet pa je huje poškodovanih.

„Upamo, da jih bo kar 14 izginilo, da bodo zdravi in zdravi. Vendar nočem nikogar poškodovati, število žrtev se lahko poveča” – je v svojem postu na Facebooku zapisal vodja države.

V sredo je požar izbruhnil v tretjem nadstropju pisarne v eni od pisarn, nato pa se je razširil v druga nadstropja.

Po doslej znanih informacijah je umrla 16-letna študentka. Kot je v sporočilu dejal Zelenski „je celotna država naklonjena staršem žrtve.”

Trenutno je v bolnišnici 27 poškodovanih, med njimi sedem gasilcev.

Manjka pet učencev. Po navedbah urada okrožnega glavarja reševalci še ne morejo začeti iskanja pogrešanih, ker obstaja nevarnost propada stavbe.

Policija okrožja Oleh Beh je dejala, da preiskujejo dve različici: požar bi lahko povzročil okvaro elektronske naprave, vendar namernega požiga niso izključili. Poleg srednje šole v zgradbi deluje še 19 institucij in organizacij, med njimi tudi ukrajinski Inštitut za morsko biologijo.

Predsednik države je lokalnim oblastem naročil, naj čim prej raziščejo vzrok požara.

Fotó: pixabay.com

Poslanci so v četrtek na plenarnem zasedanju namenili enominutni molk spominu na umrlega študenta in poškodovanih. V Odesi je bilo za četrtek objavljeno dvodnevno žalovanje zaradi tragedije – piše MTI.