Oldal kiválasztása

Otroci migranti igrajo usmrtitve na ulicah Avstrije

Prebivalci Linza se pritožujejo, da se javna varnost v mestu slabša. Mnogi govorijo o mladih priseljencih, ki na ulicah igrajo vojskovanje z navidezno resničnim orožjem. Avstrijski otroci morajo pogosto gledati, kako se migranti med seboj usmrtijo.

„Pomoč, streli izstreljeni”
– taki klici v sili vse pogosteje prihajajo v Linz policijo. Eden od stanovalcev se je že obrnil na pomoč pri prestižnem avstrijskem časopisu Kronen Zeitung, za katerega je dejal, da je v bistvu nemočen. Pritožnik, ki je zaprosil za odvzem njegovega imena, je dejal, da je videl mlade migrante, ki so se igrali v vojnem orožju, kar se je z okna njegovega stanovanja zdelo kot resnično.

„Vse skupaj se zdi tako resnično in na koncu se pogosto znajdeta iz igre. Zadnjič je eden od njih držal pištolo na vratu drugega in se pretvarjal, da je streljal. ”
-je rekel prebivalec. Drugih ne skrbijo le krute igrače migrantov z vojnih območij. Število zločinov v Linzu se je v zadnjih letih močno povečalo. Zloraba drog, vandalizem, hrup in nasilje so vse pogostejši. 75-letni moški je za avstrijski časopis povedal, da se po treh popoldne sploh ni trudil postaviti noge na ulico. Starši pravijo, da se njihovi otroci ne bojijo, da bi poskušali soliti droge od doma, a pogled na „usmrtitve” ni preveč srhljiv.

Fotó: pixabay.com

Vse se je začelo z mladimi migranti, ki lovijo golobe z zračno pištolo. Potem so prišle vojne igre druga proti drugi. Policija je potrdila, da so jih pred nekaj tedni opozorili na strele. Med ropom so našli mladostnika, ki je držal zračno pištolo. Oblasti še ne morejo povedati, kako so zračne puške prišle do mladih priseljencev. Domačini pa zaupajo, da se ne bodo bali, da se bo kmalu pojavilo pravo orožje, kar bi lahko privedlo do usodnih tragedij.