Oldal kiválasztása

Osupljivo je ugotoviti, kdo se že predčasno pripravlja na božič!

Ne bi si mislili, kaj so povedali strokovnjaki.

Priprava na božič je vznemirljiva in srčna. Marsikdo je naravnost moteč, če novembra v prodajnem oknu vidijo okraske in luči – vendar jih je kar nekaj, ki se jim zdijo resnično veselje in navdih.

Preiskava je prišla do zanimivega zaključka. V resnici Steve McKeown, znani in cenjeni psiholog, pravi, da so vsi, ki zgodaj vstanejo, srečnejši od svojih zamujenih kolegov. Naravnanje, pridobivanje malenkosti, dekoracija stanovanja so vsi vir veselja, ki lajša stres, ga naredi harmonično in mirno. Ta postopek lajša tesnobo, prinaša lepe spomine na otroštvo in pomaga razbremeniti napetost. Poleg tega je nedavna študija ugotovila, da so ti ljudje na splošno prijaznejši, bolj odprti in jih je lažje spoznati kot druge.

Fotó: pixabay.com

Študija tudi razkriva, da bo okrasitev območja okoli vašega doma celo poglobila odnos s sosedi, pa tudi okrepili občutek pripadnosti skupnosti, tako da se boste odločili za okrasitev z drugimi v trgovinah. Lahko bi rekli, da enako velja za tiste, ki vse zapustijo do sredine decembra, toda takrat bo stres in hitenje premagalo vse. Učinek izgradnje skupnosti se torej skriva v hitrem, udobnem in mirnem začetku procesa praznovanja.