Oldal kiválasztása

Ogenj so zažgali, migranti so se zažgali

Šest alžirskih ilegalnih priseljencev potrebuje zdravstveno zdravljenje v Constanţi v Romuniji, potem ko je požar na ladji, ki se skriva na krovu, skrival panamsko ladjo, je v ponedeljek -sporočila romunska obalna straža.

Po besedah poveljnika filipinske in ruske posadke so na poti do Črnega morja po odhodu iz turških voda odkrili brezplačne čolnarje. Romunske obalne straže so državljane Alžirije identificirale kot mejne straže, ki nimajo potnih listin.

Obalna straža je na prošnjo kapitana poklicala tudi reševalno službo, saj so ilegalni priseljenci utrpeli zastrupitev s dimom, ko se je v njihovem skrivališču zažigala žimnica. Enega so odpeljali v bolnišnico, druge pa na prizorišče.

Fotó: pixabay.com

Kapitana ladje je obalna straža kaznovala z 48 tisoč leji (3 milijone 370 tisoč forintov) za prevoz nezakonitih priseljencev v Romunijo, namesto da bi se takoj vrnila in jih predala turškim oblastem.

Kot poroča tiskovna agencija Agerpres, bodo ladjo stražile romunske oblasti – dokler skupaj z migranti – ne zapustijo pristanišča Constanta.