Oldal kiválasztása
News

Odpadel je viadukt v Italiji

30-metrski odsek se je z viadukta med Torinom in Savono na avtocesti, ki je povezoval provinci Ligurijo in Piemont na severu Italije, v nedeljo z močnim dežjem in poplavami strmoglavil. Po trenutnem vedenju v času nesreče ni bilo nobenega križanja vozil.

V skladu z zaščito pred nesrečami so močne padavine izprale gorovje, ki se je podrlo na viaduktu kot blatno morje. Od avtocestnega odseka nad dolino je ostal le strnjeni varovalni ograj, ki visi nad breznom.

Po dosedanjih novicah na viaduktu v trenutku strmoglavljenja ni bilo nobenega vozila, ampak je več vozil zaviralo v zadnjem trenutku in se po vpadu ustavilo pred viaduktom. Je eden izmed viaduktov avtoceste A6, ki povezuje Torino, Piemont in Savono v Liguriji. V zadnjih 24 urah je na območju padla tretjina povprečnega letnega padavin. V obeh provincah rdeči alarm na najvišji ravni deluje že od sobote.

Kot smo že pisali, se je v pokrajini Piemont v Alessandriji v reko Bormido s tremi potniki zaletel avtomobil, reševalci so rešili dve osebi, tretjo pogrešano osebo pa še preiskujejo. Genovo, Savono in Imperijo še naprej prizadene močan dež. V Savoni je moški padel v reko Letimbro, a so ga lahko rešili. Gasilska enota je več desetkrat korakala v poplavljene kleti in garaže.

Tovarna slaščičarne Ferrero je bila v soboto popoldne prisiljena ustaviti proizvodnjo v tovarni Alba v Piemontu, potem ko je bližnja reka Tanaro nevarno otekla in je bilo treba odrediti previdnostne ukrepe.

Fotó: pixabay.com

Potem ko je zapustil reko Po na območju Torina, je bil celoten nabrežje mesta potopljen. V nedeljo zvečer v Torinu je Poe dosegel višino 4,6 metra in se približal stopnji nevarnosti 4,7 metra. Jezero Como je z vodo tudi zalilo in zalivalo obalna mesta.

Tudi poplavne razmere v Benetkah se niso izboljšale, saj se je v soboto zvečer vodostaj povzpel na 1,4 metra. Deli mesta ostajajo potopljeni. Operna hiša La Fenice naj bi v nedeljo zvečer odprla sezonsko premiero Verdijevega Don Carlosa. Med prejšnjo tedensko poplavo je operna hiša utrpela hudo škodo, a so jo do premiere popravili in prepričani so, da bodo lahko uprizoritev izvedli.

Potopljeno je bilo tudi mesto Reggio Calabria v južni Italiji, kjer so zaradi močnih padavin na ulicah parkirali avtomobili.