Oldal kiválasztása

Ni Američanke, ki bi pikala pravi alkohol

61-letnica je diabetična in njena jetra ne delujejo pravilno.

Pri Američanki so odkrili zanimiv zdravstveni pojav: fermentirati alkohol v svojem mehurju s pomočjo gliv in nato luščiti ta alkohol, poroča Science Alert. Zdravniki zahtevajo, da se imenuje sindrom fermentacije mehurja ali alkoholni sindrom sečil, ki je podoben sindromu samoprevajanja. Trpeči se lahko napijejo, da zaužijejo katero koli vrsto ogljikovih hidratov, ker imajo v želodcu fermentacijo.

Ženska v Pittsburghu je stara 61 let in njeni zdravniki so že vedeli, da ima stanje, podobno sindromu samoprivoje, ker sladkorna bolezen in jetra ne delujejo pravilno. Zdravniki so najprej menili, da je odvisen od alkohola, saj so bili vzorci urina vedno pozitivni na vsebnost alkohola, krvni testi pa negativni, kar je bilo praktično nemogoče.

Naslednji znak je bil, da urin vsebuje visoko raven glukoze in gliv, kar kaže na to, da mehur sprošča sladkor v etanol in ga nato izloči z urinom.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

V telesu ženske je bila najdena gliva Candida glabrata, ki se naravno pojavlja, vendar ne v takih količinah. Candida glabrata je sorodna pivskim kvasom.

Za zdaj zdravstvenega stanja res ne morejo zdraviti, vendar še vedno čaka na presaditev jeter.