Oldal kiválasztása

"NE BOM VIDEL KAKO ODRAŠČA" - JE JOKAL OČE, UMRL MU JE 5 LETNI SIN

Oče je bil zaradi izgube sina popolnoma razbit.

Žalujoči oče Logana Mwangija se pokloni “najslajšemu fantu”, ki ga tragično “ne bo videl odraščati”. Benjamin Mwangi je spregovoril na stopnicah okrožnega sodišča v Cardiffu nekaj minut po tem, ko so bile tri osebe obsojene za umor 5-letnega dečka – njegova mati Angharad Williamson, očim, John Cole (40) in neimenovani mladenič.

Gospod Mwangi je po razsodbi žirije dejal: “Logan je bil najslajši in najlepši fant, katerega življenje je bilo tragično prekinjeno. Svet je hladnejši in temnejši kraj brez toplega nasmeha in srečne energije, s katero je živel svoje življenje. Tista luknja, ki bo ostal v srcih vseh, ki so ga poznali in ljubili, se nikoli ne bo napolnil. Čas ne more zaceliti te rane. Najini spomini z mojim sinom bodo za vedno ostali v mojem srcu. Tako zelo sem ga ljubila in nekako moram živeti svoje življenje tako, da vem, da ga nikoli ne bom videl odraščati. Bil bi čudovit človek.”

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Oče se je nato zahvalil policiji, ki je neutrudno preiskovala storilce. Loganovo truplo so našli v reki Ogmore. Malčka so našli s poškodbami, ki se po besedah mrliškega oglednika pojavijo pri ljudeh, ki utrpijo hudo prometno nesrečo ali padejo z zelo velike višine.
Njegov oče je pripovedoval tudi trenutek, ko je izvedel, da je njegov sinček mrtev.

“Delal sem v Essexu, ko so nekje med 14. in 14.30 uro obiskali moje delovno mesto. Tik pred tem me je ravnokar poklical brat, a to ni imelo veliko smisla, ker je bil precej histeričen. Samo spomnim se, da si rekel, da je policija tam in da me bo poklical nazaj. Svojemu kolegu sem povedal, da je nekaj hudo narobe. Moj oče je bil bolan, zato sem mislil, da je z očetom nekaj narobe. Ko je prišla policija, sem šel z njimi v zadnjo pisarno in vprašal, če se je mojemu očetu kaj zgodilo. Ko so rekli, da to ni oče, sem takoj pomislil na Logana. Rekel sem: “Prosim, povejte mi, da to nima nobene zveze z Loganom,” nato pa so mi povedali, da je moj sinček mrtev. Bila sem šokirana in sem padla na tla. Policisti so jih odpeljali domov.”

Policija je o primeru izdala tudi izjavo, v kateri je opisala, da si je težko predstavljati, kako bi lahko Logan trpel pod rokami tistih, ki mu je najbolj zaupal. Tisti, ki jim je bilo všeč, bi morali zaščititi malega fantka. “Poskusi prikrivanja greha v urah po Loganovi smrti, ki jim sledi splet laži in prevar, kažejo na njihovo neobčutljivost” – so zapisali.