Oldal kiválasztása

Naredite ta odličen trik in zlahka izgubite zimske kilograme

Preizkusite naše nasvete in videli boste spektakularne rezultate.

Dnevi postajajo toplejši, pomlad že lahko občutimo in gotovo je, da vas marca ne bo čakala. Nič čudnega, da smo lažja oblačila vzeli iz domišljije in vzdihnili ter se spraševali, kako se bomo udobno prilegali med naše najljubše kose. V resnici nam zima skoraj zagotovo naloži nekaj odvečnih kilogramov. In lepo bi se jih znebili hitro in enostavno.
Tu je nekaj trikov, da bo prehrana uspešnejša kot kdajkoli prej.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Jejte v somraku
Namesto kavča ali fotelja poskrbite, da boste večerjali za mizo, z nekaj prijetne glasbe in osvetlitve razpoloženja kot ozadja. Ti pogoji imajo pomirjujoč učinek na človeško telo, hrano boste zaužili počasneje, bolj temeljito prežvečili koščke in manj jedli, saj boste lažje pravočasno opazili, da se dobro počutite.

Izogibajte se rutini
Preizkusite nove okuse. Pri obrokih se ne osredotočite le na vsebnost kalorij v vsakem obroku, ampak tudi na to, da sestavine pripravimo drugače kot običajno. Če se umaknete iz rutine, lahko prijetnejši okusi prinesejo nova doživetja. Seveda si morda mislite, da bi radi zaužili le več tega, vendar je dobro vedeti, da je okušanje med kuhanjem (ki je v rutini vse manj pogosta) res zadovoljujoča, intenzivni in vznemirljivi okusi pa zagotavljajo bolj zadovoljujočo izkušnjo kot reden ulov. Zato se boste ob manjšem odmerku počutili veliko manj pomanjkljivega.

Spravite se v posteljo pravočasno
Če spite dovolj, boste v enem naletu udarili več ptic. Praktično je smiselno shujšati samo zato, ker se nekaj ur manj zavedate prigrizka. Toda tudi njeni fiziološki učinki so zelo pomembni. Prava količina spanca vas naredi bolj uravnoteženo, manj morate jesti sladkorja in prigrizkov, sproščujoči spanec pa pomaga tudi pri pravilni presnovi, zato ste v tem dobri.