Oldal kiválasztása

Naredijo grobo potezo: poslovite se od novega leta s stavko

Na tridesetdnevno opustitev lahko prizadene potnike na približno 700 poletih.

NLP, neodvisni sindikat nemških kabinskih posadk, je v ponedeljek napovedal stavko s treh dni na Germanwings, član skupine Lufthansa – poroča MTI.

Po pozivu sindikalne stavke, objavljenem v petek, se zaustavitve dela začnejo ob 12. uri 30. decembra in končajo ob polnoči 1. januarja, na novo leto.

Odnos med NLP in vodstvom skupine Lufthansa že leta povzroča resne konflikte. Letos je vodstvo Lufthanse več mesecev zavrnilo pogajanja z sindikalnimi voditelji in pozvalo k dvodnevni stavki v začetku novembra, kar je povzročilo 1500 prelomov letov. Čeprav so zdaj potekale razprave, nobenega rezultata ni bilo. Sindikat v glavnem očita Germanwingsu, da delodajalec za svoje zaposlene ne predstavi jasne vizije. Germanwings, ki zaposluje 1.400 ljudi in upravlja 30 zrakoplovov, ne opravlja več potniškega prometa pod lastno blagovno znamko, temveč upravlja nekatere druge nizkocenovne prevoznike Lufthansa, Eurowings, in se postopoma združuje z Eurowings. Vendar pa po mnenju delodajalca ugovori niso utemeljeni, plačna pogodba za delavce Germanwings je pripravljena in čaka, da se podpiše.

Fotó: pixabay.com

Čeprav ni uradnih podatkov o obsegu motenj, ki bi jih lahko povzročila stavka ob koncu leta. Nemški strokovnjaki za tisk ocenjujejo, da ima približno 230 letov na dan.