Oldal kiválasztása

Na vrtoglavi višini je ženski popustil jermen v adrenalinskem parku, rešil jo je pogumni zaposleni

Moški se je z osupljive višine podal na reševanje ženske, ki je zašla v težave.

Američan Joaquin Romero, zaposleni v zipline parku v kraju La Jolle v Kaliforniji, je tvegal svoje življenje, da bi rešil žensko, ki se je zataknila na jeklenici.

34-letnik je med opravljanjem svojega dela opazil, da je ženski popustil varnostni jermen in da brez zaščite visi na vrtoglavi višini. Romero ni okleval niti minute, nemudoma se je spustil po jeklenici do nezavarovane ženske, zagrabil za njen pas in jo poskušal pridržati.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

V tem trenutku sta začela drseti po jeklenici, vsaj 30 metrov sta se spuščala tako, da je moški držal žensko. A se situacija ni izboljšala: varnostni pas je čez čas zaradi teže obeh, ki sta bila pripeta nanj, začel popuščati, zato se je Romero odločil, da bo z zadnjimi atomi moči poskušal žensko potisniti do območja, ki velja za varno in hkrati pomeni tudi konec proge, sam pa se bo odklopil in padel v globino, da v nobenem primeru ne bi padla oba.

Požrtvovalni načrt se je obnesel: medtem ko je moški zaradi hudih poškodb nekaj dni po padcu v bolnišnici umrl, je ženska brez praske preživela nesrečo in bo vse življenje hvaležna svojemu rešitelju.

O tragični nesreči je poročal Daily Mail.