Oldal kiválasztása

Na severu Italije velika nevarnost poplav, ena oseba je pogrešana

Zaradi nedeljskega močnega deževja in nalivov ter poplav je veljala stalna nevarnost in pripravljenost v severnoitalijanskih naseljih, zlasti v deželah Liguria in Piemont. V slednji pogrešajo eno osebo, ki naj bi po predvidevanjih utonila v narasli reki.

V provinci Alessandria v deželi Liguria je osebni avto s tremi potniki padel v reko Bormido. Reševalcem je uspelo rešiti dve osebi, tretjo pogrešano osebo še iščejo.

Reka Pad je v bližini Torina prestopila bregove. V mestih Genova, Savona in Imperia še naprej močno dežuje. V mestu Savoja je moški padel v reko Letimbro, a so ga uspeli rešiti. Gasilci so več desetkrat posredovali pri poplavljenih kleteh in garažah.

Fotó: pixabay.com

V soboto popoldan je tovarna sladkarij Ferrero zaradi nevarno visokega vodostaja reke Tanaro bila prisiljena zaustaviti proizvodnjo v tovarni v mestu Alba, ki se nahaja v deželi Piemont, ter odrediti varnostne ukrepe.

Niti v Benetkah se stanje poplav ne izboljšuje, v soboto ponoči je vodostaj narasel na 1,4 metre. Posamezni deli mesta so še naprej pod vodo. V operni hiši La Fenice se v nedeljo zvečer pripravljajo na otvoritev sezone z Verdijevo opero Don Carlos. Operna hiša je v poplavah, ki so jo pestile prejšnji teden, utrpela hudo škodo, ki pa so jo do premiere uspeli sanirati. Upajo, da bodo predstavo uspeli uprizoriti.