Oldal kiválasztása

Na dvorišču srednje šole za migrante je bila organizirana krvna kopel

Člani dveh kurdskih migrantskih družin so se zrušili na dvorišču telovadnice v Severnem Porenje-Vestfaliji. Po poročanju medijev je bil vzrok spora ta, da sta se dva mladostnika v družinah razšla. Dečka so morali odpeljati v bolnišnico s hudimi poškodbami.

Filmu prijazni prizori so se odvijali na dvorišču srednje šole Emmerich v Nemčiji. Dijaki v šoli so poročali, da je to kot iz filma. Na dvorišču je med seboj padlo 20 članov dveh družin kurdskega porekla. V množičnem boju so bile poškodovane tri osebe, ena od njih je bila hospitalizirana s hudimi poškodbami. Policija je aretirala štiri moške, ki so bili obtoženi hude telesne poškodbe.

Kot se je izkazalo, se je incident zgodil po razpadu dveh mladih, obe družini pa sta drug drugemu očitali, kaj se je zgodilo. Polemika je bila tako degenerirana, da so se migranti med seboj udarili z različnimi predmeti in hudo poškodovanega mladeniča napadli s sekiro. Mimogrede, on je 19-letni fant. Časnik Welt ugotavlja, da je incident nerodno podoben nedeljski zgodbi. Nato je v Bochumu na parkirišču supermarketa padlo 30 ljudi.

Fotó: pixabay.com

Enega od mladih ljudi, ki jih je udaril z baseball palico, so s hudimi poškodbami odpeljali v bolnišnico, policija pa je aretirala skupno 13 ljudi. Oblasti v Bochumu so sprožile postopek proti drugim zaradi poskusa umora.