Oldal kiválasztása

Muslimanski zaporniki se v britanskih zaporih radikalizirajo

Nekdanji muslimanski zapornik je svojo zgodbo povedal za britanski časnik The Times. Po njegovem mnenju radikalni islamisti po islamskem pravu delujejo posebno "sodišče".

Nekdanji muslimanski zapornik, ki je zaprosil za utišanje njegovega imena, je v britanskem časniku The Times poročal, da je bil zapor, v katerem je sedel leta, v neverjetnem stanju. V članku je bil le moški z imenom Jack ekstremistični islamisti, ki sodijo po drugih zaporih po šeriatskem zakonu.

Nekateri so bili pred tem brutalno kaznovani zaradi pitja alkohola

-očividec se je spomnil. Jack si je upal spregovoriti tudi o tem, da bi v zaporu osebno poznal človeka, ki se je imenoval za vodjo šeriatske policije. Moški je domnevno spreobrnil v islam sovražni pridigar, ki verjame v radikalen islam. Nekdanji zapornik, ki si ni vzel pravega imena, pravi, da so islamisti v britanskih zaporih polni dokumentov, medijev, ki vsebujejo navodila za sestavljanje bombe, ali učenja džihadističnih voditeljev, ki lahko muslimane zlahka usmerijo v ekstremizem.

Jack je v času zapora srečal tudi prej prepovedano knjigo Mejniki. To je knjiga, za katero strokovnjaki verjamejo, da je lahko služila kot navdih za teroristične napade leta 2001 v New Yorku. Tudi po izpustitvi je nekdanji zapornik od zapora prejel pisma, s katerimi mu je pomagal odpotovati v Sirijo in se boriti na strani teroristične organizacije, imenovane Islamska država.

Fotó: pixabay.com

Vendar je Jack s tem medijem prekinil in dejal, da želi živeti kot miren musliman. Nasprotno pa – po njegovem mnenju – marsikomu uspe napolniti glavo v zaporih z izumi, kot je II. Kraljica Elizabeta je eden največjih sovražnikov islama.