Oldal kiválasztása

Muslimani, ki se pripravljajo na brutalni atentat, so bili razstreljeni na javnem pokopališču

Trije iraški migranti, katerih sojenje se je v Hamburgu začelo ta teden, bi se lahko soočili z brutalnimi terorističnimi napadi v Nemčiji. Priseljenci so na javno pokopališče pod nočjo streljali svoje bombe.

Shahin F. in Hersh F., 23, bratje Iračana, sta živela v Elpersbüttel, majhni vasici v bližini Hamburga. Tožilstvo jih in tretjega partnerja sumi, da so nameravali storiti večji teroristični napad nekje v Nemčiji, a da morda sami niso izbrali natančnega cilja. Po obtožnici naj bi bil načrt iraškega tria ubiti ali poškodovati čim več ljudi, ki so nemuslimani, torej neverniki v očeh. Sarkwt N., 36, se je pridružil bratrancem in prav tako naredil pripravljalne korake za uresničitev njihovega peklenskega načrta. Med sodno obravnavo v tem tednu so oblasti povedale, da imajo veliko srečo, saj so bili trije prebežniki zelo neprevidni, zato so preiskovalci kmalu prišli v središče pozornosti. Ko je oblastem postalo jasno, da se Iračani pripravljajo na bombni napad, je bilo nameščenih 200 policistov, ki so jih spremljali.

Na spletu so prejeli opis za sestavljanje bombe

Fotó: pixabay.com

Tožilec v sodni dvorani je dejal, da sta se bratranca novembra novembra odločila za atentat. Začele so se potrebne priprave in vaje, a 30. januarja 2019, še preden so postale res živahne, so jih uniforme zadele. Mladi so kontaktirali tudi migranta, ki živi v Angliji, oblasti pa Fataha A. obravnavajo kot osebo, povezano s teroristično organizacijo Islamska država. Bil bi tisti, ki bi na koncu poslal iraške migrante strelno napravo, potrebno za dokončanje domače bombe. Vendar je Fataha A. že spremljala britanska policija, ki so jo nemški kolegi takoj pridržali in opozorili. Bratrancev ni motilo dejstvo, da vžigalnik končno ni prispel in kontaktna oseba izginila, zato so nadaljevali s pripravami. Tik pred novoletom so iraški priseljenci kupili velike količine raket in petard.

Po zajetju jih je prepeljal policijski helikopter.

Eksperimentirali so na pokopališču

Trije migranti so na koncu uspeli sestaviti več bomb, ki so jih odnesli na pokopališče pod nočjo, da bi jih lahko poskusili, ne da bi koga motili. Domači eksplozivi so delovali, toda proizvajalci so bili nezadovoljni z njihovim delovanjem. Mislili so, da ne bi mogli narediti preveč uničenja. F. Shahin in F. Hersh sta se zato odločila, da stopijo v stik s francosko osebo, ki je bila zaprošena za pridobitev 10 kg TNT.

Čeprav nobeden od njiju ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so preiskovalci prišli do zaključka, da se bratranci želijo z avtomobilom zapeljati v množico, kjer bi nato upravljali peklenski stroj. 23-letni migranti so se želeli prepričati, saj so njihovi načrti vključevali preživele, ki so jih usmrtili s strelnim orožjem.

Po besedah župana prebivališča migrantov se ni pojavila nobena islamistična mladina. Edinstveni migranti so živeli skupaj v podnajemu, komaj so komunicirali z zunanjim svetom. Prebivalci mirne soseske so bili močno šokirani nad dogajanjem in njihove skrbi niso minile. Če sodišče priseljence ugotovi za krive, se lahko dvema glavnima obtoženima še vedno obeta do štiri leta in pol do pet let zapora. Nihče ne more povedati, kaj bodo migranti osvobodili, preden bodo dopolnili trideset let, niti nihče jim ne more zagotoviti, da se ne bodo več poskušali obrniti proti nedolžnim ljudem, za katere menijo, da so nezvesti.