Oldal kiválasztása

Muslimani bi muslimanom prepovedali načrtovano nemško kopel

Abdullah Zeran bi zgradil zdravilišče v Frankfurtu v Nemčiji, kamor bi lahko vstopili le muslimani. 38-letni priseljenec pravi, da je to dober posel, preprosto zato, ker v velikem mestu živi vse več muslimanov.

Po nemškem tisku so se pojavile novice, da priseljenec, ki živi v Frankfurtu, gradi zdravilišče, v katerem se lahko ženske in moški kopajo ločeno. Za verske muslimane Kur’an ne dovoljuje ženskam, da se kopajo s svojimi moškimi kolegi.

Na nemških družabnih omrežjih so mnogi že prišli do ideje. Nekateri so pisali o širjenju islamizacije, nekateri pa so predlagali, naj se kristjan nemudoma kamnira do smrti, če želi odpreti evropsko pustolovsko kopel v recimo Savdski Arabiji.

Abdullah Zeran (38) verjame, da je v njegovi viziji resna poslovna priložnost, a težava je v tem, da mestni voditelji do zdaj nočejo delovati. In Zeran je že povedal na občini, da bi otroci imeli veliko koristi od take ustanove. Po besedah možganov večina muslimanskih otrok v Nemčiji ne more plavati, ker njihovi starši sinovom in hčerkam ne dovolijo, da bi skupaj plavali. Vendar bi lahko v novi muslimanski kopeli to težavo odpravili …

Abdullah Zeran ocenjuje, da bi za izvedbo svojega načrta potreboval tri milijone evrov (približno milijardo forintov). S svojim partnerjem naj bi si že ogledal mesto, kjer bi lahko zdravilišče zgradili. Vendar pa je Zeran izjavil, da denarja verskih združenj ne sprejema, ker jih financirajo v tujini. 38-letnica je že opravila anketo, rezultat pa je bil, da bi celo muslimani v radiju 90 kilometrov prišli v Frankfurt na takšno kopel. Novica se je pojavila v nemškem konservativnem dnevniku Welt in njegovi spletni izdaji. Članek je v kratkem času postal najbolj brana vsebina na internetu in več sto uporabnikov je komentiralo v nekaj urah,

Fotó: pixabay.com

@Martin H.: Kako nezaslišano bi bilo, če bi kdo želel zgraditi kopel izključno za kristjane.

@Gordon Gutman: Kako izgleda integracija?

@Jim Goose: Če se to kdaj zgodi, je to začetek konca. Bi vas skrbelo, da to ne pomeni diskriminacije?

@ S.P.: Abdullah Zeran bi zgradil kopel, v kateri bi se muslimanske ženske in moški lahko kopali ločeno … Zelo dobro, zelo dobro! Potem bi bila končno spet lokalna kopel NAŠA.

@Felix H.: Gospod Zeran! Integracijo zamenjate z gradnjo vzporednih družb, kar bi vodilo do ločitve in navsezadnje do spopadov.