Oldal kiválasztása

Mislili so, da so krave že zdavnaj poginile, neverjetno, kako so prišle do tja

Krave so ob septembrskem orkanu padle v vodo in preplavale do drugega otoka.

Krave, ki jih je zajel orkan Dorian, ki je septembra divjal na otokih pred obalo Severne Karoline, so preživele. Živali, ki so padle v vodo, so preplavale kar nekaj kilometrov do druge obale.

Po poročanju BBC Newsa so tri krave pripadale čredi z otoka Cedar. Ko je septembra na območje udaril orkan Dorian, so valovi »manjšega cunamija« zajeli živali in jih potegnili v vodo. Do sedaj so mislili, da so živali poginile, a so jih pred kratkim opazili na obalah Severne Karoline, na področju nacionalnega parka Outer Banks.

Pristojne osebe parka menijo, da so krave preplavale približno osem kilometrov v oceanu, da so dosegle obalo in se rešile na kopno.

Delavci parka so en mesec po divjanju orkana opazili prvo kravo na enem od otokov, pred dvema tednoma pa jim je uspelo najti še drugi dve. Predstavnik parka. B. G. Horvat, meni, da so imele krave srečo, da jih tokovi niso zanesli na odprte vode Atlantskega oceana, kot se je to zgodilo z nekaterimi divjimi konji. Načrtujejo jih prepeljati nazaj na otok Cedar.

Fotó: pixabay.com

Orkan Dorian je na začetku septembra z močnimi nalivi, vetrom in poplavami dosegel obalo Outer Banksa v Severni Karolini. Uničujoči vihar je prispel z Bahamov, kjer je v ujmi umrlo na desetine ljudi – piše MTI.