Oldal kiválasztása

Migranti so že v karanteni v Italiji

Ladja, nevladna organizacija (NVO) SOS Mediterrané, je v samo nekaj dneh v Sredozemsko morje odpeljala 274 migrantov. Čeprav so italijanske oblasti odobrile dovoljenje za privez, so priseljencem in posadki odredile karanteno.

Italija se mora tudi soočiti s težavami, ki jih povzroča koronavirus, vendar to ni zadosten razlog, da se migracije ustavijo. Italijansko ministrstvo za notranje zadeve je pooblastilo Ocean Viking za pristanek 274 migrantov na obali Sicilije. Ministrstvo za notranje zadeve je sporočilo, da bodo migranti v karanteni v otoškem Pozzallu in da mora ladijska posadka ostati na krovu toliko časa, dokler zdravstveni organi menijo, da je to potrebno.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ocean Viking je prejšnji torek prvič pobelil 84 migrantov ob libijski obali, nato pa je uro pozneje sledilo nadaljnjih 98 priseljencev in v sredo 92 migrantov v gumijasti čoln. Mimogrede, v Italiji se nevladne organizacije, katerih ladje so polne migrantov, dogovarjajo. Na Siciliji je tik pred Ocean Vikingom priplula ladja španske nevladne organizacije, vendar migranti, ki so jih pripeljali, še niso bili v karanteni.