Oldal kiválasztása

Migranti so nezadovoljni z načinom izplačevanja dajatev

Od začetka novembra migranti v Franciji prejemajo plačila s kreditnimi karticami. Priseljenci pa trdijo, da je to zelo slab posel, saj gotovine s kartice ne morete dvigniti, ampak plačati samo s kartico.

Kartica ADA prejme edinstvenega migranta v višini 190 EUR (približno 63.000 forintov) mesečno, šestletno družino pa sponzorira francoska država s stroški 660 EUR (približno 220.000 HUF). Migranti so težavni predvsem zato, ker jim pomanjkanje gotovine otežuje življenje. Na primer, 25-letni afganistanski migrant je sporočil, da ne more pogosto kupiti baguete, ker bi večina trgovin potrebovala najmanj pet evrov za plačilo s kartico.

Drugi sirski priseljenec trdi isto in Mulham pravi, da se pogosto znajde, da kupuje stvari, ki jih ne potrebuje, samo da doseže mejo pet evrov. Po podatkih francoskega urada za priseljevanje in integracijo delajo na rešitvi, vendar vztrajajo pri pomoči s kreditnimi karticami. S tem se preprečijo morebitne zlorabe in tudi prepreči, da bi migranti drug drugemu kradli. Razdelitev denarnih kartic migrantom ni novost.

Fotó: pixabay.com

Leta 2016 je Evropska unija migrantom razdelila milijon anonimnih kreditnih kartic. Na začetku tega leta je bil na Madžarskem- aretiran terorist, osumljen – da je povezan z Islamsko državo, ki je madžarske oblasti našel tudi tako anonimno kreditno kartico.