Oldal kiválasztása

Migranti se na božični tržnici samo plačujejo pod zastavo Islamske države

Čeprav se je božična tržnica v Strasbourgu komaj odprla, so oblasti že napovedale aretacijo dveh čečenskih migrantov, za katere se sumi, da so militanti v teroristični organizaciji Islamska država.

Glede na policijsko izjavo so nekateri uniforme patruljirali sejem, ko so videli dva moška, ki se samoplačujeta. To samo po sebi ne bi bilo sumljivo, vendar sta oba kazala dvignila s kazalci, kar je znano kot eden najbolj znanih znakov Islamske države. Džihadisti, ki se držijo islamističnih stališč, prav tako kažejo, da je Allah edini in resnični Bog. Ta dva moža so takoj prijela v pripor, oblasti pa so doslej poročale, da preiskave in druge preiskave še potekajo.

Fotó: pixabay.com

Gotovo pa je, da bodo čečenski migranti zanikali, da imajo kaj skupnega s teroristično organizacijo. Previdnost policije v Strasbourgu je razumljiva, saj se je na istem sejmu pred enim letom zgodil velik teroristični napad. Terorist Chérif Chekatt je lani ubil pet ljudi in ranil 11 ljudi. Evropski božični trgi so ena glavnih tarč islamističnega terorizma. Najresnejši teroristični napad se je zgodil v Berlinu leta 2016, ko je tunizijski migrant odpeljal množico ljudi, ki se je sprehajala okoli sejma.

Britanska vlada je lani svojim državljanom izdala opozorilo, naj se izogibajo obisku nemških in francoskih božičnih trgov.