Oldal kiválasztása
News

Mati se je prestrašila do smrti, ko je ugotovila, da ima pogled na hčerko

Vendar so bile kamere nameščene neposredno, da so otroci varni.

Le štiri dni po tem, ko je Ashley LeMay, hčerinska spalnica, opremljena v Tennesseeju, z varnostno kamero Ring v svoji spalnici, se je moški v grozi staršev začel pogovarjati z njihovo 8-letno hčerko – poroča lokalni tisk.

Na posnetku lahko slišite zvok filma grozljivk, ki se sliši iz kamere z zvočnikom, nato pa, ko deklica vstopi v sobo, pogledate, kje se glasba sliši. “Zdravo. Jaz sem tvoj najboljši prijatelj. Jaz sem Božiček.”

V drugem posnetku lahko slišite moškega, ki jo spodbuja, da se je začela razbijati po sobi. “Zdaj lahko storite karkoli. V svoji sobi lahko naredite skodelico. Lahko prekinete televizor.”

LeMay je novinarju televizije WMC povedal, da je napravo vzel v akciji Črni petek po nasvetu druge matere, še posebej pa ji je bilo všeč, da je lahko prek nje celo spregovorila s svojimi otroki in ne samo uporabljala za nadzor. Mislila je, da bodo s tem varnejši, vendar je storila ravno nasprotno – povedala je za Washington Post.

Mama je WMC-ju povedala, da moški lahko opazuje dekleta skozi kamero med spanjem ali oblačenjem in misli, da je morda nekdo, ki jih pozna ali živi v bližini.

Fotó: pixabay.com

Kamera je bila takoj odstranjena, takoj ko je postalo očitno, da ima nekdo dostop. Glede na Ringovo napoved moški ni mogel nadzorovati kamere, ker mu je uspelo zlomiti njihov varnostni sistem. V podjetju na splošno pravijo, da stranke vedno prosijo, naj napravo uporabljajo z dvostopenjsko varnostno nastavitvijo in naj bodo pozorni na njihova gesla.

LeMay je za Post povedal, da ne marajo Ringovega odziva, saj se mu zdi, da je odgovoren za dostop nekoga do kamere. Priznala pa je, da na kameri ni bilo dvostopenjskih varnostnih nastavitev in da so bile njihove nastavitve omrežja Wi-Fi nastavljene šele po incidentu, da jih nihče ne bi mogel videti.