Oldal kiválasztása

MATERIN KRIK Pretresel hišo: 8-LETNEGA SINA NAĐLA MRTVEGA

Zasmrčal je iz balona s helijem, ki ga je prejel za rojstni dan, zaradi česar je umrl.

Osemletnega dečka so našli mrtvega v svoji spalnici, potem ko je na lastni rojstnodnevni zabavi vdihnil helij iz balona. Luke Ramone Harper iz Dublina je zaradi helija utrpel smrtno poškodbo možganov. Njegovi starši so obupani poklicali rešilca, a fantku niti v bolnišnici ni uspelo rešiti življenja.

Njegova mati Hilary McSweeney je povedala, da se je njen sin igral v njeni sobi in gledal videe na YouTubu, ko ga je poklicala, naj pride na večerjo. Vendar se deček ni odzval, zato je šel gor, da bi videl, kaj lahko stori. Našel je Lukea z obrazom navzdol, balon pa je bil še vedno v njegovih ustih. Mama je takoj iztrgala balon iz ust in z Lukom stekla na vrt na svež zrak. Njen mož je takoj začel oživljanje in izvajal oživljanje do prihoda reševalcev. Večkrat se mu je ustavilo srce, v reševalnem vozilu so se celo borili za njegovo življenje.

“Vedela sem, da so njegovi možgani resno poškodovani, v bolnišnici so ga takoj priklopili na aparate. A takrat je bil Luke že mrtev” – se je grozljivk spominjala mati. Naslednje jutro je do njih pristopil zdravnik in rekel, da je čas za slovo. Starši so mu odrezali pramen las, vzeli odtise njegovih rok in nog, poleg njega položili njegovega najljubšega medvedka, ga pokrili z odejo in ga nato izpustili.

“Počutila sem se otrplo, zlomljeno in v bolečini, ki je ni mogoče opisati.”

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Testi so dokazali, da je zaradi vdihavanja helija v Lukovih možganih prišlo do pomanjkanja kisika, zaradi česar se mu je ustavilo srce. Deček bi lahko zelo hitro izgubil zavest, saj je bil balon, ko so ga našli, še vedno v njegovih ustih.

(prek)