Oldal kiválasztása

Lord Hollywooda je zaradi svojega pohabljenega telesa bil nasilen do žensk

Harvey Weinstein je v nekaj več kot dveh letih postal eden največjih sovražnikov ameriške filmske industrije na svetu. Desetine žensk je producent obtožen nadlegovanja in obsojen zaradi sramotnih pričevanj, ki zajemajo vsako podrobnost.

V 2000-ih in 2010-ih je bilo skoraj nepredstavljivo imeti oskarja ali katero koli mednarodno filmsko gala gala brez dela, ki ga Harvey Weinstein ne bi distribuiral. Meryl Streep, Judi Dench, Gwyneth Paltrow ali Quentin Tarantino so bili med drugim največji producentski uspehi. Danes pa nihče ni hvaležen Weinsteinu, ki je bil nekoč znan kot najmočnejši molivec Hollywooda. Leta 2017 je bilo vsem svetu razkrito, da je bil Harvey Napoleonovo kompleksno pošast, ki je imel potlačeno željo po ženskah. V zadnjih dveh letih je več deset igralk, asistentk, ličnic in natakaric zbralo ves svoj pogum in javnosti razkrilo, kaj jim je naredil filmski ustvarjalec. Šest jih je bilo zaslišanih tudi v sodnih tožbah v New Yorku proti Weinsteinu. Producent, ki je bil obtožen večkratnih spolnih kaznivih dejanj, je bil na koncu obsojen, da je posilil žensko in prisilil drugega k oralnemu seksu. Odložena kazen bi lahko trajala do 29 let, zaslišanje v Los Angelesu, ki se začne v tednih, pa bi lahko vodilo do podobne odločitve, če bi porota tam bila spoznana za krivo. Toda morda celo slabše od zapora je bil Weinstein izpostavljen vsem svojim umazanim majhnim skrivnostim s strani žrtev, ki so povsem uničile preostanek njegove samozavesti.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Izpovedi so razkrile posebno gnusne in pretresljive stvari, zato odslej priporočamo našim odraslim bralcem, da še naprej berejo ta članek!

Prva kronska priča tožilstva je bila Jessica Mann, ki jo je Weinstein večkrat posilil. Na začetku se je prizadevna igralka vdala moškemu pristopu k svoji karieri in ji dala ustno zadovoljstvo. A dejanje je bilo zanj tako zelo želodčno, da je pozneje zavrnil prostovoljno navezovanje stika s producentom, ki je postal agresiven. Manvevo mnenje izhaja iz sramu, ki ga povzroča njegovo izkrivljeno telo. Koža mu je prekrita z obliži, kot da je zgorela, testisi so se skrčili toliko, da je njegova skrotuma videti kot vagina. Tudi njegov penis je bil ranjen, kot bi bil enkrat raztrgan in ga je treba spet zašiti. Njegovo telo je izredno popačeno, v njem vzbujajo usmiljenje in gnus, prav tako vonj, ki najbolj spominja na živalske iztrebke, pravi. Po prvem spolnem odnosu se je Mann še naprej srečeval z Weinsteinom, hodil na zabave in se z njim pogovarjal.

Ko je umrla producentova mati, je brez pomislekov odšla v svojo hotelsko sobo, saj je menila, da Harvey potrebuje neko psihološko podporo. Toda ni hotel jokati, nerodno je čakal igralko v apartmaju in jim naročil, naj „naredijo nekaj erotičnega.” Mann je moškem pustil, da ga je pokvaril ustno, vendar je ves čas slabost in pobegnil le s pretvarjanjem, da je orgazem. Med njunimi naslednjimi srečanji se mu je še naprej grobo približeval, filmski ustvarjalec pa ga je večkrat posilil, včasih v sinovi vrtnici. Na koncu igralka ni videla drugega, kot da se verbalno strinja, da postane njegovo dekle, saj se ni več bala svoje kariere, ampak tudi svoje telesne integritete. Po filmski zabavi je moški Mann prisilil v trojico z italijansko igralko Emanuelo Postacchini, ki je tudi priznala krivdo, zaradi česar ga je prisilila v podobno situacijo. Mann je pobegnil za vedno, potem ko ga je pustil pod tušem. Bila je bolj frizerka, odrekla se je igralčevim ambicijam. Toda producent jo je vseeno našel in jo nazadnje posilil za maščevanje.

Manekenka Lauren Young je pod prisego podobno odvračala o Weinsteinovem telesu in spolnih navadah. Producent ga je zaprl v hotelsko umivalnico, kjer si je odtrgal obleko, medtem ko se je samoposolil. V zameno pa bom Topmodel! priložnost, ki jo je ponudila ženski, ki jo je zavrnila, ker ni hotela na noben način biti povezana s takšno pošastjo.

Mimi Haley je sodelovala kot asistentka Weinsteina pri televizijski produkciji, žirija pa je njeno pričevanje presodila kot dokazno. Leta 2006 je bila večkrat prisiljena v oralni seks. Največje ime med pričami je bilo Annabella Sciorra. V seriji Mafiaos je igral seksualno že v devetdesetih letih. Natakarica Tarale Wulff jo je po tem, ko jo je zvabila, posilila v svojem newyorškem stanovanju in jo lagala na avdicijo. Igralka Dawn Dunning je posegla pod krilo in jo zgrabila. Ponudil mu je vlogo trojke, saj sta trdila, da sta Salma Hayek in Charlize Theron veliki zvezdnici ob poti. Toda Dunning je to zavrnil.

Pričakuje se, da bodo tožbe v Los Angelesu podobno ostre, pričakovati pa bo več žrtev kot v New Yorku.