Oldal kiválasztása

London je postal prestolnica zamud

V mestu je bilo v letu dni 15.000 poznih napadov in 465 kislinskih napadov. Župan pakistanskega rodu nekako ne želi opaziti.

Približno številke so prišle iz Velike Britanije, 14.840 poznih napadov, 465 napadov s kislino, 110 nasilnih umorov v Londonu in 21 najstnikov med žrtvami.

Za primerjavo: v madžarski policijski statistiki kriminala je bilo v letu 2018 registriranih le 1027 kaznivih dejanj, povezanih z nožem, tako da je le v Londonu 15-krat večja verjetnost, da bodo imeli takšne spore kot Madžarska!

Claudio, prebivalec glavnega mesta West Ealing District, je britanski portal za javne zadeve LBC predstavil vsakdanje življenje v Londonu.

Zaradi številnih zamud mnogi prebivalci, med njimi tudi Claudio, čez dan nosijo “prodorni telovnik”, kot ga imenuje. Na primer, v svoji soseščini je moški čez vikend zamrl do smrti.

“Vsak dan uporabljam povezovanje verig. Tudi ko grem na sprehod z otroki ali skočim v supermarket, sem še vedno na njem. Po mojem mnenju je preventiva najboljše zdravilo” – je dejal.

Ta grozna resničnost pa ne moti pakistanskega župana Londona. Sadiq Khan se drži napake, da je glavno mesto varno, in ni spremenil svojega prepričanja, da so atentati “inherentni življenju velikih mest”.

Fotó: pixabay.com

Ni dodal, da so bile tudi smrti nedolžnih državljanov “naravne”…