Oldal kiválasztása

Letos vas v Schladmingu čaka več dvigal in več dobrot

Schladming je eno najbolj priljubljenih avstrijskih smučišč, ne nazadnje eno izmed nam najbližjih.

4 gore, 123 kilometrov neprekinjenih smučišč
Regija Schladming-Dachstein obsega smučišča štirih gora – Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen in Reiteralm – zaradi česar je edinstvena po vsej Avstriji. Obstaja 123 kilometrov redno zasneženih smučišč, 44 modernih sedežnic in žičnic. Smučarsko območje s štirimi gorami je tudi član združenja Ski amadé, zato so tukaj na voljo tudi smučarske vozovnice ski amadé.

Več vlečnic in snežnih pušk
Gradnja novega vlečnice Planai je stala 26,5 milijona evrov, edinstveno podjetje v zgodovini Planai-Hochwurzen-Bahnen. Riesneralm je to nadalje razvil z naložbo v višini 5 milijonov evrov, s katero so na smučišča pripeljali nove snežne puške in dobavitelje energije.

Sistem gozdnih pobočij Schladming 4 v številkah:
• 123 kilometrov smučišča (modra: 47 km, rdeča: 69 km, črna: 9 km)

• 44 dvigal

• 56 alpskih restavracij in koč

• 100% garancija snega skozi celo sezono

Je tudi raj za tekače in pohodnike teka na smučeh
Škoda je, da je manj priljubljena med Madžari, čeprav je v regiji Schladming-Dachstein 435 km izjemno dolga proga za tek na smučeh. Ramsau am Dachstein je zato ena najbolj priljubljenih destinacij za tek na smučeh v Alpah. Na območju je tudi 282 kilometrov zimskih pohodniških poti, ki so na voljo na različnih višinah, in ponuja cenovno dostopne zimske pohodniške prehode, ki vključujejo uporabo dvigal.

Fotó: pixabay.com

Kulinarične dogodivščine Richarda Raucha
Ljubitelji alpskega športa in štajerske kuhinje čakajo na alpinistični meni gurmanov Richarda Raucha, ki ga bodo od decembra do konca zimske sezone postregli v 14 skrbno izbranih kočah po pobočju.

Še vedno je skrivnost tistega, kar je posebnega pri letošnjem zimskem meniju, zagotovo pa je, da bo Dachstein burger, poletna različica gurmanskega menija z jabolčno-macesnovim rezancem, še vedno na voljo v koči Brandalm to poletje.