Oldal kiválasztása
News

Letališki delavci niso mogli verjeti svojim očem, zato je skušal goljufati

Moški se je s preprostim trikom uspešno vkrcal na več letov, a čez nekaj časa so delavci posumili.

Indijski poslovnež se je predal pilotu Lufthanse, ki je prav tako dobil uniforme in ponarejene osebne izkaznice, da je lahko užival posebno obravnavo, dokler ga zaposleni v Air Aziji niso svrgli.

Airportal, ki se sklicuje na Telegraph, poroča, da se je moški po imenu Rajan Mahbubani vkrcal na najmanj 15 letov v pilotski uniformi, da bi se izognil varnostnim kontrolnim linijam z zagotavljanjem posebnih voznih pasov za osebje.

Uporabil je tudi uniformo, saj je lahko brezplačno dobil višji potovalni razred. Glede na članek se je pohvalil tudi s svojimi dosežki na družbenih medijih in pri tem uporabil različne uniforme, ki temeljijo na njegovih videoposnetkih na TikTok-u.

V ponedeljek pa se je igra končala, ko je želel na letu Air Asia potovati v Delhi iz Kalkute. Posadka je bila moškemu sumljiva, preverila je njegovo identiteto in poklicala Lufthanzo, da bi potrdila, da ima pilota po imenu Rajan Mahbubani. Potem ko je bilo ugotovljeno, da ni nobenega, je osebje družbe Air Asia prijavilo policijo.

Po aretaciji je moški policiji priznal, da ima lažno osebno izkaznico v Bangkoku in je uniforme izkoristil na vsaj 15 poletih, a preiskava mora ugotoviti, koliko letov je potoval.

Fotó: pixabay.com

Vodja varnostne agencije Air Asia India je povedal za časnike Times of India, da so zoper moškega sprožili primer, nadaljnjih podrobnosti pa niso razkrili.