Oldal kiválasztása

Koronavirus: Korejac je bil usmrčen zaradi odhoda v javno kopel

Naredil je veliko napako, ko je prezrl obvezno karanteno in odšel v javno kopel. Takoj so ga ustrelili.

Po vsej Aziji so bila sprejeta resna pravila za zaustavitev širjenja koronavirusa. Kdor ne ravna v skladu s protokolom, se lahko sooči z resnimi kaznimi. Čeprav so morda v Demokratični ljudski republiki Koreji šli predaleč.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Kot je sporočil Dong-a-Ilbo, je severnokorejski uradnik aretiral in takoj ustrelil komercialnega častnika, ki se je vračal s Kitajske zaradi kršenja naročil. Ob zanemarjanju obvezne karantene je odšel v javno kopel. Kot poroča list, je bil moški 14 dni v karanteni, potem ko se je s potovanja po Kitajski vrnil v Severno Korejo in bil usmrčen zaradi ogrožanja prebivalcev države.

Medtem je bil policist Severnokorejske agencije za nacionalno varnost prisiljen v kmetijo za prisilno delo, potem ko so ga ugotovili, da poskuša skriti, da je na Kitajskem.

Po izbruhu koronavirusa na Kitajskem se je država še bolj zaprla. Konec januarja je Severna Koreja zaprla kitajske mejne prehode na 1.500 kilometrov meji, ki je po pregledih dovolila vsakomur vstop v prestolnico, in 14-dnevno karanteno podaljšala na 30 dni. To je obvezno za vse tujce, ki prihajajo s Kitajske. Nihče v Severni Koreji ni znan, da ni bil bolan, toda južnokorejski časniki so poročali o nasprotnem.

Po informacijah Joongang Ilbo je bila ženska, ki živi v Pjongčangu, prva okužena z virusom. Daily Daily, strokovnjak za severnokorejsko poročanje, ve, da je pet ljudi v obmejnem mestu umrlo zaradi vročinskih bolezni in da naj bi jih ubil koronavirus.