Oldal kiválasztása

KAKO SE LAHKO KONČA VOJNA? SATAN-2 JE PRIPRAVLJEN ZA UPORABO V ENEM MESECU

Ruski predsednik svoje zadnje superorožje vidi kot odvračilno sredstvo.

Kot je že poročal Ripost, je Putinovo grozljivo superorožje že v fazi testiranja. Rusija pravi, da bo njena nova medcelinska balistična raketa pripravljena za napotitev v nekaj mesecih.

Raketa Sarmat, ki lahko napade Evropo in ZDA z jedrsko bojno glavo, je bila testirana v začetku tega tedna. Moskva je leta razvijala orožje z vzdevkom Satan II, da bi nadomestilo orodja, ki so jih uporabljali med hladno vojno.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po uspešnem testu prejšnji teden je Vladimir Putin dejal, da bi bilo to za druge države, ki bodo izzivale Rusijo, spodbudno za razmislek.

Po poročanju državnih medijev bo orožje razporejeno v pokrajini Užgorod v Krasnojarski, približno 3000 km vzhodno od Moskve. Nadzirala ga bo vesoljska agencija Rosmos.

Boji so se nadaljevali tako ponoči kot v soboto zjutraj, a ruske sile še niso dosegle večjega preboja, kljub temu, da je Putin že razglasil zmago v Mariupolu. Napadi so osredotočeni na severni del mesta v bližini jeklarne. Danes naj bi objekt zadel še več zračnih napadov, kljub temu, da se je tja potegnilo najmanj 1000 civilistov skupaj z vojaki – piše Metro.