Oldal kiválasztása

Je mogoče, da se je zvezdniški glasbenik pravkar dogovoril za njegovo smrt?

Nekateri oboževalci so prepričani, da je Tupac še vedno živ, in to teorijo zdaj podpira nekdo.

Prihodnje leto bo minilo 25 let, odkar je tekma z Mikeom Tysonom odprla ogenj na avtomobil Tupac Shakur, raper pa je umrl šest dni pozneje. Prestopnika do zdaj še ni, a o njem obstaja več teorij zarote. Ne samo identiteta storilca, saj milijoni še vedno verjamejo, da 2Pac ni umrl. Dokumentarni film, ki izhaja prihodnje leto, skuša utemeljiti to teorijo.

Rick Boss, direktor umetniškega dela, mi je vnaprej povedal, da je legendarni raper po streljanju poskrbel za njegov pobeg v bolnišnici. Nahranili so ga ugled, stalno policijsko nadlegovanje in losangeleške tolpe, ki so lovile nanj.

Zase je dobil truplo, plačal osebje bolnišnice, z zasebnim helikopterjem odletel v drugo mesto in nato prestopil mejo v Novo Mehiko. Tam se je potegnil v Navajo, saj FBI ni mogel stopiti v pleme, kar pomeni, da ga nihče ne bi mogel najti.

Potem, ko se je končalo vznemirjenje zaradi njegove „smrti”, je živel v različnih južnoameriških državah in živi še danes. Režiser trdi, da Tupackova družina in prijatelji poznajo projekt in da nobeden od njiju ni v težavah, kar je po njegovem mnenju v skladu s teorijo „uprizorjene smrti”.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

A slabi verjetnost, da bi nekdo v bolnišnici ali raperjeva iniciacija spregovoril. Po atentatu na Kennedyja, atentatu na Giannija Versacea in umoru Črnega Dala je umor Tupca najbolj enigmatičen in najbolj zapleten umor ameriške forenzike.