Oldal kiválasztása

Izpuščen je bil iz bolnišnice mož Elizabeth II.

Princ Filip, ki je bil star 99 let, bi lahko zapustil bolnišnico za božič. Knez je ležal v petek v VII. V bolnišnico kralja Edwarda Edwardsa v Londonu, po besedah Buckinghamske palače, kot previdnostni ukrep.

Brez dodatnih podrobnosti je sodni uradnik razkril, da je bil Filip zaradi dolgoletnih zdravstvenih težav sprejet v bolnišnico na opazovanje in zdravljenje.

Tiskovni predstavnik palače je poudaril, da vojvoda niso odpeljali reševalci, z avtomobilom se je odpeljal do zdravstvene ustanove v Sandringhamu v okrožju Norfolk, zimske rezidencije kraljeve družine v vzhodni Angliji, zdravljenje pa je bilo načrtovano že prej.

Toda po nepotrjenih poročilih britanskega tiska je Filip z avtomobilom opravil le zadnji odsek ceste v Londonu in ga s helikopterjem prepeljal iz mesta Sandringham v prestolnico, oddaljeno 190 kilometrov od tam.

V torek ni bilo uradne objave o filipinskem zdravljenju v njegovih štirih dneh v bolnišnici. Princ ga je z običajnim tesnim spremstvom odpeljal iz bolnišnice in predvidoma odpotoval v Sandringham, da bi se v sredo udeležil tradicionalnega božičnega kosila.

Kraljeva družina že od leta 1988 vsako leto preživi božične praznike v Sandringhamu.

Tudi v sredo Božično sporočilo kraljice Elizabete II. ljudskim narodom, sestavljenim iz Združenega kraljestva in večine nekdanjih britanskih kolonij. Glede na zgornje podrobnosti 93-letni vladar trdi, da je bilo preteklo leto „precej pretresljivo”, vendar da lahko majhni koraki, ki so bili storjeni v upanju in veri, premostijo dolgoletne razlike v mnenju in globoke delitve.

Fotó: pixabay.com

Kraljica morda v svojih javnih nastopih po zakonskem zakonu nikoli ne bo komentirala aktualnih političnih vprašanj, vendar bo vladar po soglasnih pripombah v torek nedvomno postavil pogosto ostre politične razprave o procesu britanskega članstva (Brexit) – piše MTI. .