Oldal kiválasztása

Izkazalo se je, da gre za skrivni strah pred moškimi, o katerem nikoli ne govorita

Večina moških skriva, kaj jih resnično skrbi.

Medtem ko večini žensk pomagajo pogovor in deljenje svojih strahov, se moški raje ukvarjajo z njimi. Razumljivo, ker se že od otroštva naučijo, da morajo biti videti močni in samozavestni, se hočem izogniti pojavu šibkosti. Seveda pa so tudi ljudje, imajo tudi občutljive točke. Kaj pravijo ti strokovnjaki? Tukaj.

Finančno
Večina moških je zaskrbljena zaradi svojega finančnega položaja. Počuti se odgovornega za dobro počutje svoje družine in v mnogih družinah je resnično glavni zaslužek. Zaradi tega je pogosto zaskrbljen in zaskrbljen, ker dohodek, ki ga prinese domov, ni dovolj.

Trebuh
Ja, prav ste prebrali: tako kot so zadnjica, prsi ali trebuh zelo kritični za samopregledovanje pred ogledalom, se tudi večina moških boji trebuha. Mogoče ne samo da bo, ampak že je. Zlasti strašljivo je, če zaradi tega izgubijo privlačnost.

Drugi moški
Medtem ko večina moških ni ljubosumna na odprto, jih pravzaprav skrbi, da bi morda imeli tekmovalca. Ne pomeni obsedenosti ali iskanja, le tega, da se tega zavedate, ali morda začne soditi svojega ljubimca …

Višina
Konkretno manjvrednost. Ker je idealna podoba popolnega moškega visoka in mišičasta, tako mnogi moški menijo, da ni dovolj visok, ne dovolj “dally”. To še posebej velja, če ste mlajši od 180 centimetrov.

Čustva
Čeprav moški ne jokajo posebej, so še vedno zelo občutljivi. Morda so bolj občutljivi na poraz svoje najljubše ekipe kot na to, da bi videli luštnega mačjega mladička, vendar obstajajo teme in situacije, ki solze v očeh. In bojijo se, da bi jih ujeli, ker naj bi bil moški močan in kul, jok pa samo za dekleta.

Dlake
Preveč goli prsi ali noge niso dovolj moški za mnoge ženske. Po drugi strani so bogati lasje moteči in na trenutke naravnost odbojni. Obstajajo ženske, ki obožujejo brado, druge pa se norčujejo po strnišču. Lasje na hrbtu in neželena območja so neposreden sovražnik moških oči, pa tudi napad ali progresivna plešavost. V preostalem delu telesa pa so mnogi moški negotovi in zaskrbljeni, kaj nosijo.

Izkušnje
Omenili smo že nekaj skupnih prepričanj in namigov, ki jih svet prinaša moškim. Zdaj pa še eno: pravi macho odrasli je že poln spolnih izkušenj. Zato moški menijo, da se morajo izkazati, vstati in biti pravi akrobat za list, da „opravijo izpit.”

Fotó: pixabay.com

Ženska izkušnja
Medtem ko si želijo, da bi jih sami doživeli, zaupajo, da z moškimi še niso imeli preveč ljubezni. Bojijo se, kakšne dosežke in čustva bodo prinesli ženskemu življenju, to pa bo še povečalo njihov pritisk, če ne bodo nadzirale svojih skrbi.