Oldal kiválasztása

Islamistični proizvajalec bomb je delal z otroki

V začetku tega tedna je berlinska policija aretirala 26-letnega sirskega migranta zaradi suma poskusa terorističnega napada v Nemčiji.

Kot je že repo zapisal v repu, je iz spleta dobil dele in kemikalije za sestavljanje sirijske migrantske bombe. Berlinsko tožilstvo je od našega zadnjega članka delilo več informacij o osumljencu. Kot piše v izjavi, je mladenič s skrajnimi islamističnimi pogledi delal v muzeju do septembra, nato pa se je preusmeril v osnovno šolo, kjer je postal gospodinja. Moški se je izkazal tudi za ženo, vendar oblasti niso mogle ali niso želele povedati, kako dolgo par živi v Nemčiji. Tako kot ni jasno, kje in kdaj bi se osumljenec hotel eksplodirati.

Preiskovalci so v sirskih klepetalskih migrantskih programih našli sporočila, da je bil teroristični cilj umoriti čim več ljudi med atentatom. Organi so povedali, da so partnerji za klepet povezani z islamističnimi krogi, nekateri pa so povezani z Islamsko državo.

Fotó: pixabay.com

Berlinski generalni državni tožilec je za medije dejal tudi, da je priseljenec prišel pod nadzor oblasti v začetku leta in da so vsa njegova dejanja spremljali v zadnjih treh mesecih. Tuja tajna služba je nemško policijo obvestila o njenih nevarnih islamističnih dejavnostih. Osumljeni so, da so tuje oblasti pridobile kemične spojine in opremo, ki so nujne za sestavljanje bombe z interneta. Nato so začeli prestrezavati pisni in ustni pogovori sirskega migranta.