Oldal kiválasztása

"HVALA, KER SI BIL TAKO BLEŠČEČ FANT" - JE REKLA MAMA 19 LETNEGA FANTKA, KI JE UMRL V MOTORNI NESREČI

Hitro vozeči avto se je vklopil prepozno, kar mladeniču ni dalo možnosti za reakcijo. Tudi reševalci niso mogli storiti ničesar.

Najstnik je umrl po nesreči med vožnjo z motorjem brez svoje krivde. Mladenič je utrpel več poškodb, ki jim tudi zdravniki niso mogli pomagati.

Pri Hollins Lan v Winwicku je traktor, ki je vlekel prikolico, spremljal kombajn, ko so se prebijali v ovinek. Na nasprotni pas je s previsoko hitrostjo pripeljala modra ford fiesta, pri čemer je voznik počasi vozečega traktorja signaliziral tako z ročnim signalom kot s piskom.

Avto je nepričakovano in močno zaviral, potem ko se je pojavil velik kombajn. A Harryju Abbeyju, 19 letniku za njim, ni dal možnosti, da bi reagiral. Fant je zaman poskušal zavirati Yamahin motor, bilo je prepozno. Izgubil je nadzor nad vozilom in zletel iz sedeža, tik pred kombajnom. Prispela reševalna vozila so ga na kraju razglasila mrtvega.

Policijske preiskave so pokazale, da Harry po vsej verjetnosti ni imel dovolj časa, da bi se izognil trčenju. Ker pa niso našli nobenih dokazov, ki bi jih prepričali v kazenski pregon, so primer zaključili kot nesrečo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Za družino je bila novica o Harryjevi smrti najhujši dan v življenju.

“To je bila najbolj travmatična izkušnja, kar sem jih kdaj doživel. Harry je bil naš najmlajši otrok. Bil je neustrašen in pogumen. Živel je in obstajal, in za to sem mu res hvaležen. Hvala, ker si tako briljanten fant” – je zajokala njegova žalujoča mati, ki se je Harryja spominjala kot mladeniča, obdarjenega z močnim in dobrim smislom za humor.