Oldal kiválasztása

Harry in Meghan sta se veliko oglasila in pouting

Vojvotkinja iz Sussexa se je ta teden odzvala tudi na velike napovedi v Buckinghamski palači, ki jih Harry in Meghan nista bila zadovoljna.

V poskusu, da bi zaključila pregovore o Megxitu, ki so se začeli prejšnji mesec, je Buckinghamska palača ta teden napovedala, da bosta Harry in Meghan zadnja kraljica marca. In od 1. aprila dobijo državljansko življenje, ki so si ga želeli. Vendar pa se vse ni izšlo tako, kot je želel princ Sussex.

Kraljica je odvzela pravico uporabe blagovne znamke Sussex Royal, rekoč, da če ne bodo služili vladajoči hiši, od nje ne bodo želeli zaslužiti. V odgovor je Harryjevo uradno obvestilo, da je bil vidno užaljen:

„Čeprav beseda Royal ni last kraljice, kabineta ministrov ali monarhije in je prosto uporabna tako znotraj kot zunaj Anglije, smo se odločili, da opustimo uporabo imena Sussex Royal, kot ga zahteva kraljica.”

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Pred objavo so viri, ki so blizu Meghan, poročali, da ker ni bilo pravne ovire za uporabo imena Sussex Royal, so bili pripravljeni obdržati sodišče, da bi ga obdržali. A zdi se, da je Harry svojo besedo uspel uveljaviti doma, da bi se tako izognil še večjemu škandalu, ki je bil povzročen.