Oldal kiválasztása

Gumijasti čolni na kanalu English Channel, tako da migranti poskusijo

Rekord se je skoraj podrl, saj je 79 ilegalnih priseljencev v enem dnevu sredi tedna prek britanskega kanala prispelo na britansko obalo.

Organi trdijo, da je bilo to šele 10. septembra, ko je na kanal v 24 urah prispelo 86 migrantov. V tem primeru je skupaj 79 ilegalnih priseljencev plulo s petimi gumijastimi čolni, nekega dne pa je na podoben način pristalo še 19 migrantov. Slednji so se razglasili za iranske in iraške državljane, oblasti pa so registrirale 11 moških, 4 ženske in 4 mladoletne osebe. Vse več migrantov se trudi priti v Britanijo pred Brexitom, saj se mnogi bojijo, da bo po odhodu na otok še težje priti.

Po besedah Nigela Farageja tako Theresa May kot britanski premier Boris Johnson v boju proti migracijam nista uspela. Vodja Brexita meni, da je nesprejemljivo, da je od januarja 1700 migrantov prečkalo kanal iz Francije v Združeno kraljestvo. Farage je prej rekel:

Fotó: pixabay.com

Osnovna naloga vlade je zaščititi svoje državljane. Danes je s toliko terorističnimi napadi na celino nemogoče dovoliti ljudem, ki ne poznajo svojega izvora, v našo državo. Tisti, ki se ne strinjajo, se morajo zavedati, da je pet od osmih teroristov, ki so novembra 2015 ubili 130 ljudi, nezakonito vstopili v Evropsko unijo.