Oldal kiválasztása

Grozljivo! V Franciji je 120 izboda nožem na den

Življenje je vedno bolj nevarno kot Francosko - preberite na novice portalu 888.com.

Po podatkih Francoskega nacionalnega centra za preprečevanje in spremljanje kriminala (ONDRP) je bilo med leti 2015 in 2017 v državi približno 44.000 izboda, kar predstavlja povprečno 120 incidentov na dan.

Po poročanju francoskega časnika Le Figaro povprečno 118.000 ljudi v državi trdi, da so bile v preteklosti žrtve nasilnega kriminala. Eno najpogostejših orožij, ki se je uporabljalo za nasilne napade, je bil nož.

Po anketi 34 odstotkov Francozov pravi, da so jih napadli s kamnom ali kakšnim drugim tupim predmetom, 9 odstotkov pa jih je, da so proti njemu uporabili strelno orožje.

34 odstotkov usodnih kaznivih dejanj je bilo storjenih z osebnim orožjem, 28 odstotkov pa s strelnim orožjem.

Zanimivo je tudi, da se je v Franciji v zadnjem desetletju močno povečalo število umorov in poskusov umora. Medtem ko so oblasti v letu 2009 zabeležile le nekaj več kot 1.700 primerov, je bilo do leta 2018 skoraj 3.200 incidentov.

Za francosko gloire se nacionalni ponos počasi uveljavlja v nacionalnem strahu.

Napadi na policijo postajajo vse pogostejši v francoskih mestih, kjer se ne bojijo več streljati motoriziranega policista iz svojega vozila in nato zrušiti policista, prisiljenega na tla.

Trajne vojne bande
V Parizu so ulične vojne migrantskih ali priseljenskih tolp skorajda trajne. Udeleženci in žrtve uličnih demonstracij bodo postajali mlajši in mlajši, pogosto se skrivajo v zanemarjenih otroških conah, predvsem na severu, severovzhodu, pariških migrantih. Tu ni policijskega nadzora, ker si policija na to območje ne upa, v vzporedni družbi, ki se je razvila na območju pod radikalnim islamskim nadzorom, pa obstajajo teroristi, tihotapci drog, odjemalci denarja in mreže prostitutk. Pariško 18. okrožje, v katerem so maroški ulični otroci ena izmed najbolj znanih pariških katedral, Sacré-Cœur in njegova svetovno znana umetniška četrt Montmartre. Po podatkih iz leta 1999 v tem okrožju delež mladih, mlajših od 18 let, znaša 54,2 odstotka migrantov ali družin, kjer je vsaj en starš migrant.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ker so statistike na podlagi narodnosti v Franciji prepovedane, so na voljo le ocene.

Del uspeha madžarske vlade je bil, da je januarja v EP razpravljalo o vprašanju migrantskega kriminala. Evropski poslanec Balázs Hidvéghi je poudaril, da so se socialisti potrudili po svojih najboljših močeh, da težavo ne bi uvrstili na dnevni red.