Oldal kiválasztása

Grobo, da je novoletna žena dobila od tašče

Komaj je dihala, ko jo je videla.

Žal nimajo vse družine v zelo močnem odnosu s starši svojega partnerja. Podobna situacija trpi tudi Avstrijka, ki je nastopila na internetnem forumu. Na novoletni dan je nekaj dobila od svoje tašče, kar jo je skorajda šokiralo.

Žena je bila člana družine približno pet let, in čeprav med njo in materjo nikoli ni bilo odnosov, nikoli nista imela odprtega konflikta, in ni bilo povsem jasno, kaj je povzročilo napetost med njima. Verjetno le ni preveč naklonjena tašči, ženi, morda malo ljubosumna na to, da ni najpomembnejša ženska v sinovem življenju.

Ponavadi so počitnice v družini zabavne, vsak si dobro ogleda vsak od teh dogodkov in poskuša pokazati svoj najbolj nasmejan obraz. Tako je bilo tudi na božiču, ki je bil presenetljivo uspešen. Vendar je bilo novoletno kosilo precej drugače.

Fotó: pixabay.com

V moževi družini je običaj, da ima večja družina na novo leto prvo kosilo, vsi pa so na novoletni dan pripravljeni na drugega. Tašča je kupila lep dnevnik za svojo nevesto in začela s pisanjem seznama. In stvari, za katere mislite, da jih je vredno spremeniti za novo leto. Dolg seznam je vseboval točke, kot so dieta, izpopolnjevanje kuhanja, preizkušanje nove pričeske, več zgodb za otroke. In če vsega tega ni bilo dovolj, bi celo dobil nasvete za čisto “prijaznost.” Dieta je vključevala nasvete za hujšanje, preproste recepte za popolno kuhanje in nekaj prepisanih otroških zgodb, ki pripovedujejo zgodbo o simpatični tašči.

Uboga ženska sploh ni vedela, kaj bi storila, ko je videla knjižico in seznam. Vsi so bili malo zamrznjeni v zraku. Toda na koncu se je seveda z nasmehom pretvarjal, da je najbolj naraven prizor na svetu. Toda, kot pravi, jo je najbolj prizadelo to, da njen mož ni rekel niti besede. V resnici verjetno ni razumel, zakaj so bile vse te ostre kritike tako ostre.