Oldal kiválasztása
News

Ganljiv pogled, to smo našli na grobu Bud Spencerja

Rimski grob Bud Spencerja je postal romarsko mesto za Madžare! Legendarni slapper bi letos dopolnil 90 let, na Madžarskem pa je bil od nekdaj še posebej priljubljen. Nič čudnega, da se toliko madžarskih navijačev odpravi na pokopališče Verano, da se s tiho lučjo sveč spomni na kralja špagetov.

Grob Buda Spencerja, ki je umrl leta 2016 na pokopališču Verano v Rimu, je osupljiv prizor.

Toda oboževalci morajo biti pripravljeni na to, da spomin nanj sploh ni enostavno, saj je zvezdnik filmov Piedone položen na počitek v družinski grob njegove žene, na zunanji strani pa nič ne kaže, da je tam Bud Spencer.

Fotó: pixabay.com

Vse, kar ste vklesali na steno komore, je Familia Vasaturo Amato, ki se nanaša na družino igralčeve žene. Novinar se je odločil tudi za obisk groba, a so ga na koncu našli šele po štiridesetih minutah potepanja in večkrat izgubi. Na srečo nam je pomagal eden od oskrbovancev pokopališča, ki nas je takoj postavil na pot, ko smo izgovarjali ime Bud Spencer. Poleg tega je razkril tudi, da se veliko Madžarov odpravlja na romanje v Rim, da bi ob grobu izbrisali svojo milost.

„Tudi iz Budimpešte ste prišli? Ni presenetljivo, da je bilo veliko Madžarov od smrti Bud Spencerja. Prihajajo v vseh obdobjih leta, običajno v parih ali v skupinah. In še naprej se izgubljajo! Tudi če imajo zemljevid. Skoraj vedno jih spremljam do groba” – je z nasmehom povedal Giuseppe, ki že vrsto let skrbi za pokopališče Verano.

Dosegli smo družinsko grobnico, imeli smo ganljiv pogled. Čeprav je dvorana zaprta in do nje ni mogoče dostopati, smo odprli majhno okno in videli, da je na grobu madžarska zastava!

„Ta zastava nakazuje tudi ljubezen Madžarov, za kar smo zelo hvaležni. Bilo je tudi nekaj, ki so v grob prinesli konzervirani fižol, ker je Bud v filmih jedel samo čebulni fižol. Toda glejte, tukaj ni samo fižol, ampak omet, fotografije in veliko rož” -je dejal Giuseppe skozi okno in se nato vljudno odpravil, da bi bil malo sam pri grobu.