Oldal kiválasztása

Eksplozija plina v letovišču: mrtva dva majhna otroka

Eksplozija plina v poljskem letovišču je povzročila smrt 3 odraslih in 2 otrok.

Plinska eksplozija je v sredo zvečer uničila družinsko hišo v gorskem letovišču Szczyrk na jugu Poljske v Šlezijskem vojvodstvu. Reševalci so doslej dvigali trupla treh odraslih in dveh otrok iz ruševin. Osem naj bi bilo v času eksplozije v hiši.

Kot je povedal Šlezijsko vojvodstvo Jaroslaw Wieczorek, je v reševanje vključenih na stotine ljudi: gasilci, policija, prostovoljci, zdravstveni delavci. Ponoči so skorajda ročno pregledali ruševine brez uporabe težkih strojev.

Vojvoda je izrazil upanje, da so bile druge iskane osebe ob eksploziji drugje ali da so bile žive v ruševinah.

Poveljnik ognja Jacek Kleszczewski iz Vojvodine je povedal v četrtek zjutraj, da so doslej preiskali približno polovico ruševin. Za zdaj ne morejo namestiti iskalnih psov zaradi visoke temperature nekaterih ruševin.

V izjavi, objavljeni v četrtek, je poljska družba za oskrbo s plinom (PSG) povedala, da je katastrofo najverjetneje povzročila vrtanje skozi cevovod med delom na hiši.

Premier Mateusz Morawiecki je na Twitterju dejal, da je bil v stalnem stiku s Šlezijskim vojvodstvom in da so bile v reševanje napotene vse razpoložljive sile.

Fotó: pixabay.com

Podobno je v svojem postu na Twitterju povedal predsednik Andrzej Duda.