Oldal kiválasztása

Družina je pravkar sporočila, da je svetovna zvezda umrla v bolnišnici

V življenju še nikoli ni kadil, vendar je promoviral znamko cigaret.

V starosti 90 let je umrl eden prvih moških Marlboroja Bob Norris. Glede na članek People, je umrl v bolnišnici v rodnem kraju Colorado Springs 3. novembra, družina pa je ravno napovedala njegovo smrt.

Norris, rojen leta 1929, od sredine petdesetih let že 12 let promovira ameriške cigarete, ne da bi kdaj kadil. Z Marloboro Man je razšel, ko je imel otroke, in počutil se je, kot da daje slab zgled. Na njegovih slikah se je pojavil pravi Američan v kavbojski kapi, kavbojkah in cigareti v ustih. Bob Norris je dal obraz Marlboroju, ko se je lahko kadil. V Koloradu so mu celo podelili kip.

V pravem kavbojskem svetu se je ukvarjal z deželami in konji in to je bil tobak za tobačno družbo. Ranč v lasti Norrisa, T-Cross, je postal ena največjih blagovnih znamk v državi. Tudi Marlboro je prišel na njihovo deželo, da bi zgrabil prvo reklamo za Marlboro Man, nato pa mu je bila všeč Norrisova naravnost. Pravi kmet je model vrgel s sedla. Pozneje je celo tesno prijateljsko sodeloval z Johnom Waynom, ki je kavboja poznal skozi nakupovanje konj.

Fotó: pixabay.com

Bob Norris ima precej veliko družino, štiri otroke, trinajst vnukov in osemnajst pravnukov.