Oldal kiválasztása

Druga potnikova postelja se je na vozu, grobo po tem, strmoglavila na ostarelo žensko

Bila je hospitalizirana po nesreči na ukrajinskem vlaku.

60-letna ženska na vlaku iz Kijeva proti Berganski je padla na slabo zavarovano zgornjo posteljo. Potnik je imel slabo sedež – poroča tiskovna služba ukrajinske državne železniške družbe. Poškodovano žensko so odpeljali v bolnišnico – poročali so Karpati.

Incident se je še vedno zgodil 13. februarja, dve minuti po odhodu vlaka Kijev-Berganski 116. Potnik je slabo pritrdil posteljo in padel na sopotnika spodaj. Vsaka posamezna postelja v vozičku deluje dobro – piše v izjavi železniškega podjetja.

Po dogodku so spletno mesto pregledali. Po navedbah tiskovne službe „na postelji in na nosilcih niso našli nobenih napak”.

Treba je opozoriti, da so vlakovni inšpektorji pred odhodom postelje pritrdili s posebnimi pasovi. 60-letno potnico Natalia Manyko so poklicali v reševalno postajo bližje, vendar je zavrnila hospitalizacijo.

Pozneje je za lokalne medije povedala, da jo je zgornja postelja udarila v hrbet. Zaradi tega je upokojenec utrpel zlome in odrgnine. Zdravniki so mu prepovedali sedeti in hoditi.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Natalia Manyko svetuje potnikom, naj osebno preverijo svojo vzdržljivost, preden ležijo na zgornji postelji vlaka, da zaščitijo sebe in druge pred poškodbami.