Oldal kiválasztása

Dan sladkarij: Velika svinja pozdravi potnike na letališču

Pred nekaj dnevi na mednarodnem letališču San Francisco potuje terapevtska prašiča, da bi lajšala stres tesnobnim popotnikom.

Dobro razvita deklica za prašiče posluša Juliana, a njena lastnica Tatyana Danilova kliče le Lilou. Kdor želi nekoliko omiliti napetost potovanja, lahko boža hrbet svinje.

Lepa Juliana ni prvič na mednarodnem letališču San Francisco: pred tremi leti je tam preživela nekaj tednov, nekako kot na testu. Toda lastnik in letališče nato nista sklenila pogodb med seboj. Od takrat je prišlo do obračuna in prašič je bil v mestnem centru za šolanje psov opravljen nekaj izpopolnjevanja in usposabljanja, od zdaj naprej pa bodo zaskrbljeni potniki imeli priložnost, da prašiča spremljajo neposredno na vkrcanje.

Svinja naj bi bila ne samo pomirjevalo, ampak tudi spodobno. Učili so se smrčati, ko so morali gosta “pozdraviti”, potrpežljivo nositi pilotsko kapo in strpno do skupnih fotografij.

Fotó: pixabay.com

Če ne bo služila na letališču, Juliana živi s svojim najemodajalcem v stanovanju v centru San Francisca. Spava v svoji postelji, vsak dan hodi na povodcu. Vaši oboževalci lahko spremljajo tako Twitter kot Instagram. Terapevtske živali so pogoste na številnih ameriških letališčih. Na primer, od decembra 2016 svinja Slanina kot terapevtska žival sprejel popotnike v glavno mesto New Yorka, mednarodno letališče Albany.