Oldal kiválasztása

Človek je naredil napako v svojem življenju in na tisoče kokoši je pristalo v njegovem domu

Novozelandski moški zdaj poskuša najti nov dom za kokoši, potem ko jih je po naključju vse kupil.

Novozelandski moški obupno išče novega lastnika na tisoče kokoši, potem ko jih je napačno kupil na spletni dražbi. Steve Morrow je na dražbenem mestu Trade Me videl „nujni” klic za kokoš, ki je naprodaj za 1,5 USD na Novi Zelandiji. In mislil je, da bodo za to dali samo eno ptico, ne tisoč.

Ptice so prodali na licitaciji propadle piščančje proste reje, ker so morali v ponedeljek evakuirati njihovo kmetijo. Oglas, mimogrede, pravi, da je bilo treba „nujno” odstraniti „približno tisoč kokoši”.

Morrow je iz nekega razloga mislil, da lahko vzame toliko piščancev, kolikor želi, in ostalo na dražbi. Zato je na dražbi ponudil dvajset dolarjev (3800 forintov) v upanju, da bo za to dobil do dve kokoši. V sanjah si ni nikoli mislil, da bo dobil vseh tisoč kokoši kot najvišji ponudnik.

Fotó: pixabay.com

„Joj, lahko rečem, da sem bil precej presenečen” -je povedal za novozelandsko Stuff in dodal, da se mu zdi besedilo oglasa zmedeno. Prodajalec, Matthew Blomfield, je dejal, da to ni res, saj na treh mestih v besedilu piše, da čakajo na ponudbo na tisoče kokoši. To je bilo omenjeno tudi v naslovu oglasa. „Težko je napačno razumeti” – je dejal. Hkrati je pohvalil kupca, ki je kljub motenju še vedno posloval in zdaj poskuša najti nov dom za kokoši.