Oldal kiválasztása

Če to vidite v svoji sobi, se takoj začnite braniti, ker je miška prišla

Ne kaže vedno na prisotnost glodavca s prevladujočim vonjem miši in črnega stelja. A to je jasen signal, ukrepajte zdaj!

V teh tednih je največje gibanje, saj miške ali miši na terenu zgrabijo vsako priložnost, da se prikradejo. Vse kar morate storiti je, da pustite vrata odprta nekaj minut in glodalec je že znotraj hiše. V notranjosti se nato začne ples: miš se počuti dobro, poje vse, kar se dotakne – tudi čep iz plute – in se začne zelo hitro razmnoževati, slej ko prej pa lastnik poskuša vsiliti vsiljivca.

Vendar pa gostitelj v prvih dneh nima pojma, ne vonja, ne izcedne vode. Žvečenje je po drugi strani jasen signal, ki zahteva takojšnje ukrepanje!

Če nismo pripravljeni, miši pojemo vse, kar je užitno! Zrnje zrnja, slanina, sadje, zelenjava. V kropu se izkopljejo krožne luknje.

Fotó: pixabay.com

Če opazite takšen znak, se zaščitite takoj, preden bo miška diskvalificirana. Mišji strup v kotičkih je sicer učinkovit, žal pa je nevaren za vsa druga bitja, zato dobro premislite, preden ga uporabite. Bolj praktično in veliko manj nevarno klasično miško pasti je to orodje vredno obdržati za vsakega lastnika stanovanja z domom. Najbolje je, da sira postavite kot vabo, saj ga miši resnično ljubijo.

Vendar je povsem mogoče, da glodalci si preprosto ukradejo sir in tako naprej. Če tradicionalna pasti ne uspe, lahko poskusimo z lepilno metodo, ker je učinkovitejša.

Toda najbolje je preprečiti težave! Na srečo obstaja majhna proizvajalka sira poceni in nežna rešitev – to ni nič drugega kot olje poprove mete. Mišice ne morejo občutiti vonja po tem. Bombažne blazinice namočite z oljem poprove mete, položite jih v komoro in na mesta, pomembna za miši. V primeru večjih težav nanesite neposredno na prizadeta območja. Glodalci bodo izginili!