Oldal kiválasztása

Bolni delovni stoli in zgubljeni klovni sedijo v Evropskem parlamentu

Mednarodna tiskovna agencija V4NA je zbrala kup evropskih poslancev, ki se uvrščajo na vrh evropskega odločanja, a so jim z ohlapnim zapestjem znižali mesečno plačo v višini 9000 evrov (2,9 milijona forintov).

Tukaj je Marketa Gregorová, tiskovna predstavnica Češke piratske stranke, ki je napisala pesem o ljubezni do mamil, ki ji jo je uspelo izvesti s svojo roza ukulelo – Mednarodna tiskovna agencija V4NA začne sestavljati.

„Droge, droge, droge in psihotropne snovi …” v uspavanki poje glasbenik, ki hrepeni po sanjski drogi, ki je ne bo naredil za mamico. Dejal je, da želi z umetniškimi sredstvi opozoriti na pomemben družbeni problem. Toda na koncu videoposnetka sploh ni poskušal razložiti, zakaj skače v nogavice.

Nemški poslanec Zelenih Nico Semsrott z veseljem pobere plačo, a je slabo razpoložen. Politik, ki se mu zdi trener za demotivacijo, je o svojem delu v Evropskem parlamentu dejal, da tega ne more jemati resno in ni prepričan, kdaj, za kaj bo glasoval.

Fotó: pixabay.com

Dodal je še, da je na splošno glasoval za to, kar je storila njegova frakcija, saj bi bilo pred glasovanjem vse predolgo in zapleteno, in nihče drug ne bi.

Tako kot Semsrot tudi Magid Magid, predstavnik britanskih Zelenih, meni, da oblačilne navade angleških lordov niso odločilne. Na otvoritveno zasedanje EP se je odpravil v izjemno pametni majici „F ** K FASCISM” in baseball kapu. Na vprašanje, za kaj gre, je bil izgubljen, užaljen in popadel na svoji Twitter strani.

„Takšen je tvoj obraz, ko te nekdo vpraša, če se izgubiš, in jim potem reče, naj zapustijo stavbo – prvi dan v službi. Vem, da sem vidno drugačen. Nimam privilegija, da bi skrival svojo identiteto. ČRN sem in me kličejo Magid. Nočem se vključiti. Navadite se ga!
-Magid je komentiral, kaj se je zgodilo z njegovo majico v intelektualnih višinah.