Oldal kiválasztása

"Bila sem prestrašena" - mati okužena koronom je med rojstvom otroka ležala v komi

Otrok je tehtal manj kot pol kilograma.

28 letna Stephanie Curran je zbolela za koronavirusom, ko je bila noseča. Dejal je, da bi se lahko okužil od svojega partnerja, ki dela kot taksist in je prepeljal več potnikov v testne centre Covid.

Ženska je na koncu tako zbolela, da so jo morali odpeljati v bolnišnico. Takrat je bila noseča 26 tednov in njeno stanje se je slabšalo, težko je hodila in dihala, imela je visoko temperaturo. Zdravniki so jo dali v umetno komo, da bi lahko s carskim rezom pomagali njenemu otroku na svet – piše Mirror.

“Bila sem prestrašena” – se je spominjala Stephanie. “Tudi jaz nisem mogel spati, tako slabo sem se počutila. Težko sem zajela sapo in nisem mogla niti na stranišče sama. Bila sem tako naivna, da sem mislila, da bom boljše. Nikoli si nisem mislila, da se bo to tako končalo. Potem so v bolnišnici, po rentgenskem posnetku, zdravniki rekli, da mi je korona uničila pljuča in odšla sem na intenzivno nego in najina punčka se je morala roditi.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Millie se je rodila prezgodaj 15. oktobra. Ni tehtal niti kilograma in se je prilegal staršem na dlani.

“Bilo je tako nadrealistično in strašno obdobje… Sploh nisem vedel, ali se prebujam, skoraj sem bil mrtev. Še vedno ne morem razumeti, da je moja punčka zdrava in da sem postala mama! Hvala zdravnikom!”