Oldal kiválasztása

Afera v Londonu, butasti zvezdnik je potegnil kratko

Z neprimernim vedenjem je polfinalist svetovnega prvenstva v pikadu v veliki meri izzival. Price trdi, da ga je Wright provociral.

Že pred tekmo je svojemu nasprotniku natresel kar nekaj nešportnih pripomb („Zmlel ga bom s šest proti nič.”). Tudi med polfinalno igro na svetovnem prvenstvu v pikadu v Londonu se je Gerwyn Price obnašal priskutno.

Nekdanji igralec ragbija iz Velsa je neodobravanje javnosti izzval s preveč agresivnim slavjem uspešnih metov in s prerivanjem svojega rivala na odru.

Svojega 15 let starejšega nasprotnika vpadljive zunanjosti je poskušal zmesti tudi s tem, da je svoje puščice v tarčo usmeril takoj, ko je prišel na vrsto in tako je malo manjkalo, da Škota, ki se je umikal, ni zadel.

Wright je športno nadzoroval položaj in bil osredotočen na igro, ki jo je tudi dobil s 6 : 3 in tako slavil zmago nad Priceom. Zaradi podobnega obnašanja v preteklosti je nepriljubljeni Valižan svoje početje tokrat poskušal razložiti s tem, da mu je po zmagi v prvi igri Wright stisnil pripombo: „Name tvoje psihološke igrice ne vplivajo.”

Fotó: pixabay.com

Zmagovalec je po tekmi v izjavi za javnost s šalo omilil in hkrati okrcal svojega nasprotnika, ki mu ni niti čestital k uspehu:

„Med odmorom ni bilo toaletnega papirja. Moda zaradi tega ni stegnil roke, ki je bila umazana. Zdi se mi simpatičen, a kar je danes počel, mi ni bilo všeč. S svojim početjem je dosegel to, da sem bil še bolj zbran, kar mi je prineslo zmagi, njemu pa poraz,”
-je povedal Wright, ki bo v sredo v finalu izzval branilca naslova Michaela van Gerwena in se mu imel priložnost maščevati za poraz na svetovnem prvenstvu leta 2014.