Oldal kiválasztása

4 kul ideje za uporabo ingverja v kuhinji

Ta močna dišeča korenina, ki je danes na voljo sveže v skoraj vsaki trgovini, je eden najučinkovitejših pospeševalcev presnove. Njen aromatiziran, dišeč čaj izboljša delovanje ledvic in takoj odstrani odvečno vodo iz telesa.

Ingver odlično opravi okus z različnimi živili, pijačami, juhami, zelenjem, mesom, sladicami in je tudi zelo zdrav. Ima protivnetni učinek, ki je lahko zelo koristen v primeru prehlada.

Proti zimskim boleznim

Ingverjev čaj ima razkužilen učinek in je eno najboljših zdravil za vneto grlo in kašelj. Če ste bolni in ga pijte čez dan v majhnih požirkih!

Kihalna kopka za stopala

Učinkovita metoda zdravljenja prehladov, vneto grlo je priprava stopala vode iz ingverja v prahu. Ingver ogreje vaše telo, tako da vpliva na celotno telo. Žlico ingverjevega praška zavremo, ko se zgosti, vmešamo v vodo sivke. Zahvaljujoč segrevanju lastnosti ingverja ogreje celotno telo.

Zato bi morali poskusiti

Izboljša prebavo, pospeši metabolizem.
Spodbuja kurjenje maščob
Znižuje slab holesterol
Pomaga vam premagati vročino in prehlad
Odličen je proti slabosti, nosečnice pa ga lahko uživajo brez stranskih učinkov v primeru jutranje slabosti.
Krče. Učinkovit tudi proti menstrualnim krčem
Protivnetno
Lajša mišično vročino
Učinkovit je lahko pri lajšanju prebavne motnje, na primer pri blažitvi želodca ali napihnjenosti, lahko pa pomaga tudi pri slabosti in slabosti. Ima dober prebavni in apetitni učinek. In nekateri tradicionalno izboljšajo spomin. Poleg tega je dovolj za jesti in pokazali vam bomo, kako!

1. Z olupino ali brez
Marsikdo sicer ne ve, pa ingverja ni treba olupiti, saj je lupina užitna in celo okusna, vendar je treba opozoriti, da lahko veliki koščki olupka v določenih jedeh zmedejo, če jih ne narežemo preveč tanko.
Če pa se odločite za lupljenje, lahko žlička namesto noža opravi boljše delo:

2. Manjši ali večji kosi
Prvo pravilo pri rezanju je, da skrbimo za prste, priporočljivo je obrezati ingverjeva jetra, da se lažje režemo. Velikost rezin, ki jih potrebujemo, bo odvisna tudi od tega, kaj uporabljamo. Na primer, za čaj so večji koščki še posebej dobri, za začinjanje pa so potrebne majhne stvari.
Oglejte si video, če želite videti manjše in manjše:

3. Dobro je tudi kot pasta
Lahko ga pire tudi na primer, da ga olajšate začinjanje z juhami ali zelenjavo. Neolupljene, tanko narezane rezine ingverja dajte v mešalnik in dodajte malo vode, mešanje pa se lahko začne. Končni pire lahko celo zamrznete, če ga pozneje potrebujete.

Fotó: pixabay.com

4. Naribano je preprosto
Priporočeni dnevni odmerek ingverja je 1 gram, ki ga lahko zaužijemo z naribanim medom, okusen in zelo zdrav. Poleg tega se vam ni treba truditi s pilingom in rezanjem, vse, kar potrebujete, je ribaljka.